Cei mai importanti coregrafi romani

Ord. dupa

Adina Cezar este unul dintre pionierii dansului contemporan romanesc c...

Cu o prodigioasa cariera internationala, este astazi considerat unul d...

Gigi Caciuleanu este unul dintre acei artisti care starneste deopotri...

Unul dintre cei mai mari balerini romani si coregraf cu preocupari ata...

Coregraf cu preocupari aproape exclusive in zona dansului contemporan,...

Nascut la 21 iunie 1974, Razvan Mazilu este un coregraf si dansator, c...

Personalitate marcanta a artei coregrafice romanesti, Sergiu Anghel s...

Coregrafa si dansatore cu o bogata activitate artistica si teoretica, ...

Afiseaza
comentarii

Coregrafa si dansatore cu o bogata activitate artistica si teoretica, Vava Stefanescu este o reprezentanta de marca a generatiei de coregrafi nascuti in jurul anului 1970 care duc mai departe stradaniile si eforturile pionierilor dansului contemporan romanesc.

Absolventa a Liceului de Coregrafie din Bucuresti, Vava Stefanescu a urmat cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica si are un master obtinut la Universitatea Paris VIII UFR Arts din Paris. Beneficiara a mai multor burse de studii si stagii de pregatire ce i-au consolidate formarea ca dansator si coregraf, Vava Stefanescu a aprofundat problematica dansului contemporan inclusiv prin urmarea studiilor doctorale la Universitatea Babes-Boyali din Cluj, sectia Teatru.

In decursul carierei sale, Vava Stefanescu a activat in primii ani ca dansatoare in celebrul ansamblu Contemp condus de Adina Cezar si Sergiu Anghel, pentru ca ulterior sa se dedice ipostazei de coregrafa, calitate in care din 2003 si pana astazi este angajata a Teatrului National din Cluj.

Portofoliul sau artistic, in postura amintita anterior, cuprinde 25 de creatii originale sau spectacole de autor prezentate la teatre din Cluj si Bucuresti cu precadere, precum si la operele din Bucuresti si Constanta, dar si mai multe coregrafii pentru piese de teatru montate de regizori celebri.

Avand o colaborare speciala cu regizorul Mihai Manutiu, pentru care a realizat miscarile coregrafice ale mai multor spectacole, Vava Stefanescu desfasoara si o intensa activitate pedagogica, fiind invitata sa sustina cursuri atat in tara cat si in strainatate.

Nu in ultimul rand, Vava Stefanescu este in prezent directoarea Centrului National al Dansului, institutie ce are in vedere sprijinirea si dezvoltarea dansului contemporan romanesc.

Data actualizarii: 25/10/2016