Cei mai importanti coregrafi romani

Ord. dupa

Adina Cezar este unul dintre pionierii dansului contemporan romanesc c...

Cu o prodigioasa cariera internationala, este astazi considerat unul d...

Gigi Caciuleanu este unul dintre acei artisti care starneste deopotri...

Unul dintre cei mai mari balerini romani si coregraf cu preocupari ata...

Coregraf cu preocupari aproape exclusive in zona dansului contemporan,...

Nascut la 21 iunie 1974, Razvan Mazilu este un coregraf si dansator, c...

Personalitate marcanta a artei coregrafice romanesti, Sergiu Anghel s...

Coregrafa si dansatore cu o bogata activitate artistica si teoretica, ...

Afiseaza
comentarii

Coregraf cu preocupari aproape exclusive in zona dansului contemporan, Liliana Iorgulescu este o demna continuatoare a drumului deschis de Adina Cezar si Sergiu Anghel, si o promotoare a innoirilor permanente ale artei coregrafice autohtone.

Absolventa in 1979 a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti, Liliana Iorgulescu s-a perfectionat in cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia coregrafice, fiind si beneficiara unor burse de studii la Institutul International de Teatru (ITI) din Franta si in programul USIA din SUA, ce au contribuit la modelarea sa ca si coregraf in domeniul dansului contemporan.

Liliana Iorgulescu a debutat si s-a consacrat in grupul de dans contemporan Contemp condus de Adina Cezar, unde a fost membru, iar apoi, solista si asistent coregraf. Dupa ce a ales sa mearga pe un drum separat, Liliana Iorgulescu a fondat propria sa companie de dans contemporan, INTER-ART, cu care a realizat numeroase turnee in Europa si SUA si a cucerit mai multe premii. De altfel, posesoare a unor distinctii prestigioase – premiul intai la primele doua editii ale Festivalului International de Dans Contemporan de la Iasi, Premiul Uniunii Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali, etc. – Liliana Iorgulescu s-a remarcat prin originalitatea creatiilor sale coregrafice, in care a imaginat miscari aflate de cele mai multe ori in rezonanta cu expresia muzicii alese ca suport pentru asemenea demersuri.

Dincolo de activitatea scenica, Liliana Iorgulescu, o prezenta frecventa in cadrul festivalurilor de muzica contemporana si de dans contemporan, are si o intensa activitate didactica in cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica unde indruma pasii viitorilor coregrafi ce vor duce mai departe munca si stradaniile generatiei sale.

Data actualizarii: 25/10/2016