Cei mai importanti coregrafi romani

Ord. dupa

Adina Cezar este unul dintre pionierii dansului contemporan romanesc c...

Cu o prodigioasa cariera internationala, este astazi considerat unul d...

Gigi Caciuleanu este unul dintre acei artisti care starneste deopotri...

Unul dintre cei mai mari balerini romani si coregraf cu preocupari ata...

Coregraf cu preocupari aproape exclusive in zona dansului contemporan,...

Nascut la 21 iunie 1974, Razvan Mazilu este un coregraf si dansator, c...

Personalitate marcanta a artei coregrafice romanesti, Sergiu Anghel s...

Coregrafa si dansatore cu o bogata activitate artistica si teoretica, ...

Afiseaza
comentarii

Nascut la 21 iunie 1974, Razvan Mazilu este un coregraf si dansator, cunoscut pentru preocuparea fata de dansul contemporan. Razvan Mazilu s-a apropiat inca din copilarie de arta dansului, absolvind ulterior cursurile Liceului Floria Capsali din capitala si ale UNATC, sectia creatie coregrafica, specializandu-se si in cadrul unor workshop-uri sustinute de mari coregrafi ca Gigi Caciuleanu, Josef Nadj, Christine Bastin, Dominique Bagouet, s.a.

Debuteaza mai intai in compania de dans contemporan CONTEMP, iar apoi la Opera Nationala din Bucuresti, unde joaca roluri in spectacole de referinta ale genului si la Teatrul Evreiesc de Stat.

Dupa un timp, alege sa desfasoare o activitate de free-lancer colaborand cu Opera bucuresteana, Opera din Timisoara, Teatrul Odeon s.a., unde realizeaza coregrafiile unor spectacole de opera importante precum Oedip, de dans contemporan sau ale unor spectacole speciale de tip one-man-show cu care se bucura de succes atat la public cat si la critici.

Laureat al unor importante concursuri, Razvan Mazilu abordeaza in tripla sa ipostaza de coregraf, dansator si actor, un spectru larg de genuri ce cuprinde dansul contemporan, teatru-dansul, cabaretul, baletul sau chiar tango-ul, realizand si unele intrepatrunderi intre acestea, asa cum se intampla in proiectul BLOCK BACH unde realizeaza o saga urbana pe muzica sacra de Bach.

In cariera sa, a avut colaborari cu regizori, coregrafi si scenografi de renume care l-au ajutat sa devina astazi unul dintre cei mai apreciati coregrafi ai tinerei generatii.

Data actualizarii: 25/10/2016