Cei mai importanti coregrafi romani

Ord. dupa

Adina Cezar este unul dintre pionierii dansului contemporan romanesc c...

Cu o prodigioasa cariera internationala, este astazi considerat unul d...

Gigi Caciuleanu este unul dintre acei artisti care starneste deopotri...

Unul dintre cei mai mari balerini romani si coregraf cu preocupari ata...

Coregraf cu preocupari aproape exclusive in zona dansului contemporan,...

Nascut la 21 iunie 1974, Razvan Mazilu este un coregraf si dansator, c...

Personalitate marcanta a artei coregrafice romanesti, Sergiu Anghel s...

Coregrafa si dansatore cu o bogata activitate artistica si teoretica, ...

Afiseaza
comentarii

Cu o prodigioasa cariera internationala, este astazi considerat unul dintre cei mai mari coregrafi romani fiind apreciat pentru originalitatea spectacolelor montate.

S-a nascut la 21 decembrie 1956 la Bucuresti si a absolvit Liceul de coregrafie din capitala unde s-a format sub indrumarea unor dascali precum Constantin Marinescu si Miriam Raducanu in arta dansului clasic si contemporan.

Laureat al unor importante concursuri inca din perioada cand era elev, un exmplu fiind Concursul International de la Varna, s-a perfectionat la Teatrul Bolsoi din Moscova si la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg, debutand la Opera Nationala din Bucuresti unde a dansat alaturi de mari balerine ca Ileana Iliescu, Magdalena Popa, Elena Dacian, Alexa Mezincescu s.a. in spectacole de referinta ale genului. In paralel incepe sa realizeze mai multe productii de dans modern si contemporan impreuna cu Miriam Raducanu la Teatrul National Bucuresti si la Teatrul “Tandarica”.

Remarcat deja de publicul italian in aparitiile sale in cadrul spectacolelor organizate de compania Lilianei Cosoi, Gheorghe Iancu se stalibeste la 23 de ani in Italia unde atat in postaza de dansator alaturi de partenera sa Carla Fracci, cat si in cea de coregraf se bucura de un mare succes in special pe scena celebrului “Teatro alla Scala” din Milano, dar si in colaborari cu alte teatre de prestigiu ca Hamburg Ballet, Baletul din Berlin, Covent Garden din Londra, Bolsoi din Moscova, Opera din Monte Carlo, Teatrul “San Carlo” din Napoli etc. si in spectacole de gala alaturi de mari nume ca Rudolf Nureev, Margot Fonteyn, David Parson s.a.

Data actualizarii: 10/06/2015