Cei mai importanti coregrafi romani

Ord. dupa

Adina Cezar este unul dintre pionierii dansului contemporan romanesc c...

Cu o prodigioasa cariera internationala, este astazi considerat unul d...

Gigi Caciuleanu este unul dintre acei artisti care starneste deopotri...

Unul dintre cei mai mari balerini romani si coregraf cu preocupari ata...

Coregraf cu preocupari aproape exclusive in zona dansului contemporan,...

Nascut la 21 iunie 1974, Razvan Mazilu este un coregraf si dansator, c...

Personalitate marcanta a artei coregrafice romanesti, Sergiu Anghel s...

Coregrafa si dansatore cu o bogata activitate artistica si teoretica, ...

Afiseaza
comentarii

Personalitate marcanta a artei coregrafice romanesti, Sergiu Anghel si-a legat numele de promovarea dansului contemporan in care a introdus o noua conceptie, originala, implementata  in cadrul grupului Contemp.

Nascut in 1954 la Medias, Sergiu Anghel a urmat cursurile liceelor de coregrafie din Cluj si Bucuresti, pentru ca ulterior sa absolve Facultatea de Litere a Univerisitatii din capitala si sa se perfectioneze in arta coregrafica in S.U.A. la Duke University din Carolina de Nord si in Olanda, in cadrul Amsterdam Summer University.

Detinator al unor prestigioase trofee si distinctii precum premiile Uniunii Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor muzicali, premiul I si trofeul Festivalului si Concursului Internațional de la Fivizzano, trofeul Festivalului International Video-Art din Muntenegru, Sergiu Anghel s-a dedicat exclusiv carierei de coregraf, realizand de-a lungul vremii numeroase spectacole  de autor originale, coregrafii pentru filme de televiziune, pelicule cinematografice sau piese de teatru, fiind apreciat pentru calitatea acestora si modul cu totul special in care au fost concepute .

Una dintre cele mai importante laturi ale activitatii sale artistice a constituit-o fondarea si dezvoltarea, alaturi de un alt nume important al coregrafiei autohtone, Adina Cezar, a grupului Contemp in cadrul caruia a experimentat noi tehnici specifice dansului contemporan, ce au dus aceasta arta intr-o noua etapa a evolutiei sale.

Coordonator si al companiei Orion Balet, desfiintata in anul 2007, Sergiu Anghel are, de asemenea, o intensa activitate didactica in cadrul UNATC, dar si o apreciata activitate stiintifica materializata in numeroase studii si conferinte dar si cateva volume foarte importante pentru lumea dansului contemporan autohton.

Data actualizarii: 25/10/2016