Cei mai importanti coregrafi din Romania

Ord. dupa

Adina Cezar este unul dintre pionierii dansului contemporan romanesc c...

Nascuta la 2 septembrie 1985 in Sfantu Gheorghe, Andrea Gavriliu este ...

Arcadie Rusu s-a nascut la 24 iunie 1983 in Republica Moldova si este ...

Attila Bordas este un actor, regizor de teatru si unul dintre cei mai ...

Gigi Caciuleanu este unul dintre acei artisti care starneste deopotri...

Coregraf cu preocupari aproape exclusive in zona dansului contemporan,...

Mihai Mihalcea, cunoscut si sub psedonimul Farid Fairuz este unul dint...

Nascuta in luna octombrie a anul 1924 in Piatra-Neamt, Miriam Raducanu...

Raluca Ianegic este o coregrafa romana si profesor universitar la depa...

Nascut la 21 iunie 1974, Razvan Mazilu este un coregraf si dansator, c...

Personalitate marcanta a artei coregrafice romanesti, Sergiu Anghel s...

Coregrafa si dansatore cu o bogata activitate artistica si teoretica, ...

Afiseaza
comentarii

Mihai Mihalcea, cunoscut si sub psedonimul Farid Fairuz este unul dintre cei mai importanti coregrafi si dansatori romani, cu o activitate remarcabila atat pe plan national, cat si international. A absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali si Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, Sectia Coregrafie, din Bucuresti. A studiat la Duke University (American Dance Festival, S.U.A.) si a fost bursier al Pepinieres Europeennes pour Jeunes Artistes din Paris.

Intre anii 1990-1992, Mihai Mihalcea a fost balerin la Komische Oper din Berlin, iar intre 1992-1996 a fost colaborator al Companiei Christian Trouillas din Paris.

In 1992 a fondat  grupul de dans contemporan Marginalii, primul grup independent de dans contemporan infiintat in Romania dupa 1989.

Mihai Mihalcea a predat cursuri permanente de dans contemporan la Liceul de Coregrafie Floria Capsali (1994-2001) si a fost invitat sa sustina cursuri si ateliere la Liceul de Muzica Dinu Lipatti- Bucuresti, la Liceul de coregrafie din Iasi, la Opera din Chisinau, la Theatre International de la Cité Universitaire din Paris, La Manufacture, Atelier du Rhin – Centre dramatique regional, Colmar si la Centre Choregraphique National de Franche-Comte a Belfort (Franta).

In 2010 artistul Mihai Mihalcea a luat cu asalt scena culturala cu un proiect de fictionalizare a propriei biografii devenind Farid Fairuz si lansand in spatiul public o serie de intrebari si reflectii cu privire la productia culturala, capitalism, sexualitate si religie.

In 2004, Mihai Mihalcea s-a angajat pe postul de consultant artistic la Centrul National al Dansului, al carui director a devenit ulterior pana in 2013.

A dansat si a creat spectacole si lucrari coregrafice prezentate in: Franta, Germania, Italia, Ungaria, Austria, S.U.A., Bulgaria, Ucraina, Portugalia, Polonia, Olanda, Belgia, Elvetia si Slovenia.

Data actualizarii: 26/10/2016