Catalogul Societatii Muzicale – dirijori de cor

Ord. dupa

Mihaela Cesa-Goje a absolvit Academia de Muzica "Gheorghe Dima" specia...

Eduard Dinu s-a nascut in anul 1992, in jud. Prahova, localitatea Urle...

Nascut la Timisoara in anul 1970, Marius Cristian Firca incepe studiul...

Dirijor activ in peisajul muzical autohton, Marius Hristescu s-a nascu...

Alexandru Ilie absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucurest...

Personajul central al Corului Vox Medicalis: dirijorul fondator si man...

Muzician complet, Daniel Petru Morariu este unul dintre acei artisti a...

Gabriel Popescu a absolvit Academia de Muzica din Bucuresti (actuala U...

Reprezentant al tinerei generatii, Daniel Radoias este in prezent un n...

Afiseaza
comentarii

Nascut la Timisoara in anul 1970, Marius Cristian Firca incepe studiul muzicii la Liceul de Arta Ion Vidu din Timisoara, unde deprinde cantatul la clarinet, si il continua in cadrul Scolii Militare de Muzica Iacob Muresianu din Bucuresti, pentru a-si desavarsi pregatirea in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din capitala.

Marius Cristian Firca, a carui atractie pentru lumea muzicii corale s-a facut remarcata inca din timpul studiilor liceale si univeristare, s-a remarcat in peisajul artistic autohton odata cu preluarea, in anul 2000, a conducerii muzicale a Coralei Divina Armonie. Alaturi de acest ansamblu, Marius Cristian Firca a sustinut numeroase concerte in tara si strainatate, a realizat inregistrari discografice si a participat la mai multe emisiuni de radio si de televiziune.

Dincolo de succesele avute cu Divina Armonie, Marius Cristian Firca si-a construit si o intensa cariera in domeniul muzicii militare, fiind in prezent sef al Sectiei Creatie Muzicala in cadrul Serviciului Muzicilor Militare. De asemenea, Marius Cristian Firca este dirijor al Coralei „AS” a Scolii de Aplicatie pentru Muzicile Militare si al Orchestrei de Suflatori a Scolii de Aplicatie pentru Muzicile Miltare.

Nu in ultimul rand, Marius Cristian Firca, dirijor invitat si al Bucharest Wind Orchestra, are si o interesanta activitate componistica si de aranjor muzical, in care se remarca, in mod firesc, preferinta pentru genul coral.

Data actualizarii: 06/08/2015