Catalogul Societatii Muzicale – dirijori de cor

Ord. dupa

Mihaela Cesa-Goje a absolvit Academia de Muzica "Gheorghe Dima" specia...

Eduard Dinu s-a nascut in anul 1992, in jud. Prahova, localitatea Urle...

Nascut la Timisoara in anul 1970, Marius Cristian Firca incepe studiul...

Dirijor activ in peisajul muzical autohton, Marius Hristescu s-a nascu...

Alexandru Ilie absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucurest...

Personajul central al Corului Vox Medicalis: dirijorul fondator si man...

Muzician complet, Daniel Petru Morariu este unul dintre acei artisti a...

Gabriel Popescu a absolvit Academia de Muzica din Bucuresti (actuala U...

Reprezentant al tinerei generatii, Daniel Radoias este in prezent un n...

Afiseaza
comentarii

Reprezentant al tinerei generatii, Daniel Radoias este in prezent un nume important in lumea muzicala aradeana, de numele sau legandu-se in ultimii ani destinul Corului Filarmonicii de Stat din Arad.

Nascut la 19 noiembrie 1976 in Ploiesti, Daniel Radoias absolva in anul 1995 Liceul de Arta din orasul natal, specializarea interpretare instrumentala – vioara, pentru ca apoi sa urmeze cursurile Universitatii „Transilvania” din Brasov, unde i-a avut ca profesori pe Nicolae D. Bica, dirijat coral, Ludovic Bacs, dirijat orchestra, Dan Buciu, cursuri teoretice.

Detinator al titlului de Doctor in Muzica, specializarea Muzicologie, cu teza „Sergiu Celibidache-un fenomen muzical al sec. XX” – schiţa monografica, elaborata sub coordonarea ilustrul prof.univ.dr. Dan Voiculescu, Daniel Radoias este din 2004 dirijor al Corului Filarmonicii din Arad, cu care, atat in calitate de colaborator cat si ca angajat, a sustinut numeroase concerte si a realizat mai multe turnee ce s-au bucurat de succes.

Colaborator si al corului de camera al Universitatii Emanuel din Oradea, Daniel Radoias are si o intensa activitate pedagogica, activand ca profesor la Universitatea Transilvania din Brasov si din 2002 pana astazi la amintita Universitate Emanuel din Oradea.

Data actualizarii: 31/07/2015