Catalogul Societatii Muzicale – dirijori de cor

Ord. dupa

Mihaela Cesa-Goje a absolvit Academia de Muzica "Gheorghe Dima" specia...

Eduard Dinu s-a nascut in anul 1992, in jud. Prahova, localitatea Urle...

Nascut la Timisoara in anul 1970, Marius Cristian Firca incepe studiul...

Dirijor activ in peisajul muzical autohton, Marius Hristescu s-a nascu...

Alexandru Ilie absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucurest...

Personajul central al Corului Vox Medicalis: dirijorul fondator si man...

Muzician complet, Daniel Petru Morariu este unul dintre acei artisti a...

Gabriel Popescu a absolvit Academia de Muzica din Bucuresti (actuala U...

Reprezentant al tinerei generatii, Daniel Radoias este in prezent un n...

Afiseaza
comentarii

Eduard Dinu s-a nascut in anul 1992, in jud. Prahova, localitatea Urleta, un spatiu emblematic al muzicii corale romanesti, loc din care provine si marele maestru Marin Constantin, fondator al Corului National de Camera „Madrigal”.

Primii pasi in lumea muzicii i-a facut inca de la varsta de cinci ani, cand incepe studiul pianului. Ulterior devine elev al Liceului de Arta „Carmen Sylva” din Ploiesti, la sectia pian.

Astfel, studiul si dragostea pentru muzica l-au determinat pe Eduard Dinu sa participe la diverse competitii, obtinand numeroase premii. De asemenea, Eduard Dinu a sustinut recitaluri in centrele culturale importante din muncipiul Ploiesti, dar si din tara.

Cei paisprezece ani de activitate pianistica, au fost incununati de participarea sa in calitate de solist, alaturi de orchestra Filarmonicii ,,Paul Constantinescu” din Ploiesti, interpretand ,,Rhapsody in Blue” de George Gershwin.

Daca pianul a fost prima sa dragoste, muzica corala a reprezentat pentru Eduard Dinu o noua experienta si o adevarata revelatie. Activitatea sa din cadrul Corului Liceului de Arta „Carmen Sylva”, pe tot parcursul celor doisprezece ani de studiu, a fost marcata de numeroase concerte si recitaluri sustinute in cadrul acestui ansamblu, apogeul fiind reprezentat de participarea la Festivalul Coral din Bratislava, unde corul a obtinut premiul I si medalia de aur pentru merite deosebite. In paralel, Eduard Dinu a devenit din anul 2008 membru al Corului Momentum, ocazie ce i-a oferit posibilitatea de a experimenta si ipostaza dirijorala.

Incepand cu anul 2011, dorind sa-si perfectioneze pregatirea muzicala, se inscrie la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, la specializarea Dirijat de Cor Academic.

Dragostea si daruirea pentru muzica corala l-au determinat sa isi formeze un ansamblu coral inca de la inceputul studentiei, lansandu-si astfel o frumoasa cariera dirijorala. Realizeaza recitaluri si concerte in Bucuresti si in tara, in acelasi timp colaborand si cu artisti consacrati ai scenei muzicale romanesti.

Anul 2013 reprezinta momentul in care destinul sau se leaga de cel al Corului Regal, devenind membru al partidei de tenor a ansamblului, pentru ca mai apoi in anul 2015 sa preia bagheta dirijorala a acestuia.

Data actualizarii: 18/07/2015