Cei mai importanti regizori si scenografi romani de opera si de alte spectacole cu muzica clasica

Ord. dupa

Reputat regizor pe plan international cu o personalitate artistica imp...

Unul dintre varfurile generatiei sale in domeniul regiei de opera,  A...

Nascut la 21 iunie 1942, in Bucuresti, Andrei Serban este un celebru r...

In creatia sa, Calin Ioachimescu este preocupat indeosebi de fenomenul...

Nascut la Bucuresti, intr-o familie de artisti, tatal sau fiind cunosc...

Regizor de renume international cu o bogata activitate, ce se bucura d...

Unul dintre cei mai cunscuti regizori romani de opera in afara tarii (...

Dedicat total regiei de opera, are o activitate profesionala legata ap...

Specializata in scenografia de opera si cea de film, cu apreciate real...

Afiseaza
comentarii

Specializata in scenografia de opera si cea de film, cu apreciate realizari si cu o impresionanta activitate in artele spectacolului , a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti, pentru ca dupa finalizarea studiilor sa fie angajata la Opera Nationala din Bucuresti.

In paralel, a colaborat cu alte institutii muzicale prestigioase precum Opera din Brasov, Teatrul de opera si balet “Oleg Danovski” din Constanta si mai recent, Opera Comica pentru Copii, dar si cu teatre dramatice importante precum Teatrul “Nottara”, Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul “L.S.Bulandra” s.a.

De asemenea, are o prodigioasa activitate si ca scenograf de cinematografie, facand parte din echipele de productie a unor pelicule precum “Asfalt tango”, “Trahir” sau “Concertul”, alaturi de care a fost nominalizata la distinctii marcante precum “Globul de Aur” sau premiile Festivalului de la Cannes.

Recompensata cu numeroase premii in cariera sa, Viorica Petrovici si-a pus semnatura pe scenografiile unor spectacole de opera ca “Oedip” de G. Enescu, “’Trubadrul”, “La Traviata”, “Aida”, “Otello” de G. Verdi, “Evgheni Oneghin” de P. I. Ceaikovski, “Samson si Dalila” de C. Saint-Saëns,”Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti s.a., carora li se adauga spectacole de balet din repertoriul clasic si contemporan.

Nu in ultimul rand, Viorica Petrovici activeaza si in calitate de profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti.

Data actualizarii: 22/08/2015