Cei mai importanti regizori si scenografi romani de opera si de alte spectacole cu muzica clasica

Ord. dupa

Reputat regizor pe plan international cu o personalitate artistica imp...

Unul dintre varfurile generatiei sale in domeniul regiei de opera,  A...

Nascut la 21 iunie 1942, in Bucuresti, Andrei Serban este un celebru r...

In creatia sa, Calin Ioachimescu este preocupat indeosebi de fenomenul...

Nascut la Bucuresti, intr-o familie de artisti, tatal sau fiind cunosc...

Regizor de renume international cu o bogata activitate, ce se bucura d...

Unul dintre cei mai cunscuti regizori romani de opera in afara tarii (...

Dedicat total regiei de opera, are o activitate profesionala legata ap...

Specializata in scenografia de opera si cea de film, cu apreciate real...

Afiseaza
comentarii

Regizor de renume international cu o bogata activitate, ce se bucura de aprecieri atat din parte specialistilor cat si din cea a publicului pentru montarile sale, s-a nascut la 25 iulie 1944 la Buzau si a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti la sectia canto iar apoi pe cele ale Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica la sectia regie de opera.

A debutat mai intai ca solist la Opera Nationala din Bucuresti, in acesta calitate participand la numeroasea festivaluri si turnee externe si avand aparitii pe aproape toate scenele importante din tara; de asemenea, a efectuat mai multe inregistrari discografice.

Calitatea in care s-a consacrat a fost insa cea de regizor de opera, care i-a adus si notorietatea internationala, fiind invitat sa monteze spectacole in tari ca Franta, Olanda, Japonia sau Italia, pe langa cele prezentate in turnee europene de colectivele operelor din Brasov si Bucuresti. Dintre titlurile de referinta pe care Cristian Mihailescu le are in portofoliul sau regizoral pot fi amintite “Ottelo”, “Traviata”, “Falstaff”, “Un bal mascat”, toate de G.Verdi, “Madama Butterfly” de G. Puccini, “Pescuitorii de perle” si “Carmen” de G.Bizet s.a.

Distins cu numeroase premii pentru activitatea sa, Cristian Mihailescu a avut si o intensa prezenta manageriala in viata muzicala autohtona, detinand functia de director al teatrelor lirice din Constanta si Brasov, fiind apreciat si pentru rezultatele obtinute in fruntea celor doua institutii.

Data actualizarii: 10/06/2015