Cei mai importanti pianisti romani

Ord. dupa

Asezat de critica internationala in galeria marilor pianisti ai lumii,...

Desavarsita interpreta a repertoriului clasic si al celui romantic, oc...

Reprezentant de seama al tinerei generatii de pianisti romani, este un...

1 comentarii

Pianista dedicata in special domeniului cameral, este o reprezentanta ...

Pianista cu o prestigioasa cariera internationala si neobosita promoto...

Exponent al generatiei actuale de muzicieni, Matei Varga este recunosc...

Muzician de renume mondial, Radu Lupu este considerat de critica inter...

Raluca Stirbat e considerata una dintre cele mai bune pianiste din gen...

Avand o longeviva activitate artistica, s-a remarcat ca un exceptional...

Pianist si profesor, veritabil virtuoz al claviaturii si desavarsit in...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Raluca Stirbat e considerata una dintre cele mai bune pianiste din generatia tanara, cu un succes timpuriu, construit cu truda. E apreciata pentru tehnica ei stralucita si modul unic in care ajunge sa interpreteze notele – lucruri la care a colaborat din plin si temperamentul ei pasional. E foarte sigura pe sine si are o statura artistica exceptionala.

Raluca Stirbat s-a nascut la Iasi si a inceput sa studieze pianul la 6 ani. La 10 ani isi sustinea concertul de debut cu lucrarea lui Haydn, Concertul pentru pian in Re major. Din acest moment incoace, Raluca Stirbat a fost considerata un copil supradotat si a inceput sa cante impreuna cu cele mai cunoscute filarmonici. Evident ca Filarmonica George Enescu a fost prima colaborare a Ralucai Stirbat, impreuna cu Orchestra Radio.

Dupa ce a studiat un an la Academia de Muzica George Enescu din Iasi, Raluca Stirbat a venit la Viena, la Universitatea de Muzica de aici. La scurta vreme, au inceput sa se deschida usile celor mai prodigioase sali de concert din lume: Vienna Konzerthaus, Vienna Musikverein, Stefanie Hall in Gratz, The Nippon Foundation (Tokyo), Madeleine Blaireville Foundation (Elvetia), Rotary Club (Vienna).

Raluca Stirbat are o stralucita cariera de interpret solo si in concerte camerale. A fost recompensata cu numeroase distinctii nationale si internationale: “Lira de Aur” (Suceava), Virtuosi per Musica Pianoforte (Usti nad Labem, Republica Ceha), San Remo Classico (San Remo, Italia), Stefano Marizza (Trieste, Italia).