Cei mai importanti pianisti romani

Ord. dupa

Asezat de critica internationala in galeria marilor pianisti ai lumii,...

Desavarsita interpreta a repertoriului clasic si al celui romantic, oc...

Reprezentant de seama al tinerei generatii de pianisti romani, este un...

1 comentarii

Pianista dedicata in special domeniului cameral, este o reprezentanta ...

Pianista cu o prestigioasa cariera internationala si neobosita promoto...

Exponent al generatiei actuale de muzicieni, Matei Varga este recunosc...

Muzician de renume mondial, Radu Lupu este considerat de critica inter...

Raluca Stirbat e considerata una dintre cele mai bune pianiste din gen...

Avand o longeviva activitate artistica, s-a remarcat ca un exceptional...

Pianist si profesor, veritabil virtuoz al claviaturii si desavarsit in...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Reprezentant de seama al tinerei generatii de pianisti romani, este unul dintre cei mai mediatizati si apreciati muzicieni ai momentului si posesor al unor certe calitati interpretative ce l-au impus deja in prim-planul vietii muzicale romanesti si nu numai.

Nascut la 20 iulie 1971 la Braşov,  îşi face debutul ca pianist în oraşul natal la doar 10 ani, pentru ca mai apoi sa urmeze cursurile Universitaţii Naţionale de Muzica din Bucureşti la clasa profesorului Constantin Ionescu-Vovu şi pe cele ale universitaţilor americane din Illinois şi Boston.

Câştigator al premiului I la toate concursurile de pian la care a participat şi beneficiar al mai multor burse internaţionale de studiu, Horia Mihail a concertat pe patru continente colaborând cu orchestre renumite şi cu muzicieni celebri precum Lory Wallfisch, Roman Totenberg, Robert Merfeld, Jin Wang sau Christian Badea. De asemenea, are o importanta prezenţa şi în domeniul muzicii de camera, unde alaturi de violonistul Alexandru Tomescu şi violoncelistul Razvan Suma a fondat „Romanian Piano Trio”.

În prezent solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, Horia Mihail are alaturi de o interesanta activitate pedagogica, o intensa activitate publica, în calitatea de director al „Asociaţiei culturale Accendo” care a organizat mai multe turnee devenite deja celebre precum „MusicOn” cu „Romanian Piano Trio”, „Pianul calator”, „Stradivarius” sau „Duelul viorilor”.


  • ECR :

    Horia Mihail este solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania. Pianistul Horia Mihail sustine numeroase concerte si recitaluri pe scena Salii Radio din Bucuresti, colaboreaza cu formatii muzicale din tara, fiind totodata solist al Filarmonicii din Brasov. Activitatea artistica a lui Horia Mihail se desfasoara si in strainatate. Horia Mihail a concertat in cadrul Expozitiei Mondiale de la Shanghai (2010) si la Filarmonica din Kuala Lumpur (2014), de asemenea a participat la Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul International “George Enescu”, Festivalul international Nopti pianistice – Chisinau, Balchik Classic Days – Bulgaria, Festivalul International al Orchestrelor Radio – RADIRO. Horia Mihail este implicat in editiile succesive ale turneelor nationale Pianul calator, Duelul viorilor, Cele trei Dive, Flautul fermecat, Vioara lui George Enescu la sate.