Cei mai importanti pianisti romani

Ord. dupa

Asezat de critica internationala in galeria marilor pianisti ai lumii,...

Desavarsita interpreta a repertoriului clasic si al celui romantic, oc...

Reprezentant de seama al tinerei generatii de pianisti romani, este un...

1 comentarii

Pianista dedicata in special domeniului cameral, este o reprezentanta ...

Pianista cu o prestigioasa cariera internationala si neobosita promoto...

Exponent al generatiei actuale de muzicieni, Matei Varga este recunosc...

Muzician de renume mondial, Radu Lupu este considerat de critica inter...

Raluca Stirbat e considerata una dintre cele mai bune pianiste din gen...

Avand o longeviva activitate artistica, s-a remarcat ca un exceptional...

Pianist si profesor, veritabil virtuoz al claviaturii si desavarsit in...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Exponent al generatiei actuale de muzicieni, Matei Varga este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai talentati tineri pianisti romani cu o apreciata cariera internationala desfasurata la inalt nivel artistic.

Născut la 29 octombrie 1980 la Bucureşti, Matei Varga este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa de pian a profesorilor Ana Pitiş, Ioana Minei şi Sandu Sandrin, continuându-şi ulterior studiile la New York în cadrul Colegiului „Mannes”. De asemenea,  a participat la masterclass-uri susţinute de muzicieni de renume precum Murray Perahia sau Jean Yves Thibaudet.

Posesor al unui deosebit talent, făcut cunoscut de timpuriu lumii muzicale  din ţară şi din străinătate, Matei Varga a castigat mai multe premii importante precum premiul I la Concursul „Lory Wallfisch” de la Bucureşti, premiul al II-lea la Concursul Internaţional „George Enescu” sau premiile cucerite la Porto şi Barcelona, şi a fost beneficiarul unor burse internaţionale prestigioase.

Având apariţii în cadrul a numeroase recitaluri, concerte şi serate de muzică de cameră, Matei Varga a colaborat cu nume importante ale lumii muzicale precum soprana Mariana Nicolesco, flautistul Carol Wincenc, dirijorii Otto Werner-Mueller, Ludovic Bacs sau Adrian Sunshine şi faimoasele ansambluri Mannhatan Chamber Orchestra, Porto National Orchestra, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti sau Orchestra Naţională Radio.

Stabilit în S.U.A, Matei Varga desfăşoară şi o interesantă activitate didactică fiind profesor la Lucy Moses Music School din New York.