Cei mai importanti pianisti romani

Ord. dupa

Asezat de critica internationala in galeria marilor pianisti ai lumii,...

Desavarsita interpreta a repertoriului clasic si al celui romantic, oc...

Reprezentant de seama al tinerei generatii de pianisti romani, este un...

1 comentarii

Pianista dedicata in special domeniului cameral, este o reprezentanta ...

Pianista cu o prestigioasa cariera internationala si neobosita promoto...

Exponent al generatiei actuale de muzicieni, Matei Varga este recunosc...

Muzician de renume mondial, Radu Lupu este considerat de critica inter...

Raluca Stirbat e considerata una dintre cele mai bune pianiste din gen...

Avand o longeviva activitate artistica, s-a remarcat ca un exceptional...

Pianist si profesor, veritabil virtuoz al claviaturii si desavarsit in...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Pianista cu o prestigioasa cariera internationala si neobosita promotoare a muzicii enesciene, s-a nascut la Pitesti si a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si pe cele ale Academiei de muzica din Dresda. Ulterior, s-a perfectionat in cadrul unor masterclass-uri organizate de prestigioase institutii muzicale, lucrand si cu mari nume ale pianisticii mondiale ca Vladimir Jurowski, Murray Perahia sau Radu Lupu.

Este laureata a unor competitii pianistice internationale importante precum Concursul International “George Enescu”, Concursul “Viotti-Valsesi” din Italia, Concursul “Mendelssohn” din Germania, Concursul “Gina Bachauer” din Salt Lake City sau Concursul “Greig” de la Oslo care au impus-o in lumea muzicala.

De altfel, dupa aceste concursuri si-a inceput cariera prodigioasa in care a aparut ca solista in compania unor orchestre de renume si in recitaluri sustinute pe scene celebre din Europa si S.U.A, abordand un repertoriu vast in care se regasesc cele mai reprezentative opusuri din literatura muzicala pianistica, inclusiv integrala lucrarilor enesciene dedicate acestui instrument.

Desfasurand si o intensa activitate pedagogica la Academia de muzica din Hanovra si la Academia de vara “Mozarteum” din Salzburg, Luiza Borac este o prezenta constanta si in viata muzicala autohtona, tot in tara dedicandu-se si cauzelor caritabile prin sustinerea unor concerte pentru copii orfani si fara casa.