Cursurile de cultura generala ale Societatii Muzicale

Ord. dupa

Societatea Muzicala organizeaza un curs de arta universala: "Marile c...

15435 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de cultura generala cinematogr...

3139 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de cultura generala cinematogr...

2687 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de Filosofie a vietii cotidien...

742 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de Filosofie Generala, de nive...

7977 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de Filosofie Generala, de nive...

78 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de cultura generala lingvistic...

12958 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de cultura generala lingvistic...

1382 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de literatura universala: „...

8455 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de cultura generala muzicala d...

44783 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de cultura generala muzicala, ...

1408 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de Sociologie, in parteneriat ...

6703 vizite

Societatea Muzicala organizeaza un curs de cultura generala teatrala, ...

5242 vizite

Am primit multe intrebari legate de felul in care se desfasoara aceste...

464 vizite
Afiseaza
vizualizari

Am primit multe intrebari legate de felul in care se desfasoara aceste cursuri de Cultura Universala – multi si le imagineaza ca fiind niste dezbateri, schimburi de idei etc., mai ales ca si domeniile/ disciplinele te pot duce repede cu gandul la asta (muzica, filosofie, teatru etc.), pe de o parte, dar si pentru ca cei din business sunt obisnuiti cu trainingurile si cursurile „interactive”, pe de alta parte.

La cursurile noastre nu e tocmai asa… In primul rand, obiectivul lor este sa transmita studentilor cam tot ce e relevant si important de stiut din domeniul respectiv, intr-un ritm alert, foarte sintetizat, in asa fel incat cam tot ce se preda la o facultate de profil in trei ani de studiu sa fie concentrat in aceste cursuri foarte sintetizate (mai putin cursurile de Arta universala, care au o structura diferita).

Unii dintre cei mai buni si mai cunoscuti profesori ai acestor domenii au facut aceste sinteze la cererea noastra, si tot ei le predau, ei fiind putin obisnuiti sa predea in acest fel si in acest ritm si, mai ales, unei astfel de audiente.

Studentii nu vin la aceste cursuri (si nu ar trebui sa se astepte la asta!) ca sa se destinda, sau de placere, cum cred unii, ci ca sa invete cam tot ce e important si relevant din domeniul respectiv, dupa cum am spus. Prin urmare, numarul de intrebari puse de catre studenti in timpul cursului e redus la minimum, limitandu-se la cele cu rol de lamurire, nu de dezbatere, schimb de idei. Altfel, am fi obligati sa-l lungim foarte tare. Si – din experienta va spun asta – unele dintre intrebari i-ar plictisi sau chiar deranja pe ceilalti studenti. Intrebarile si comentariile sunt lasate pe ultimele minute ale cursului, de regula, sau sunt puse in discutiile libere care continua la restaurant, de obicei, cu cei care vor sa mearga. De aceea am si ales acest orar, ca sa se poata continua cu un pranz…

Anul al doilea din fiecare curs, insa, este mai interactiv, mai „relaxant” si poate chiar si mai placut, pentru ca acolo se dezbat doar cateva teme fundamentale, insa se intra mult mai mult in analiza lor, se fac dezbateri, interventii, multe exemplificari practice etc.

Sunt sigur ca multi si-au facut o parere mult mai apropiata de realitate cu privire la aceste cursuri ale noastre, chiar daca unii dintre cei care se gandisera initial sa se inscrie vor renunta dupa citirea acestor randuri…

George Butunoiu

Save

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
Data actualizarii: 30/09/2017