Cei mai importanti instrumentisti de corzi din Romania, altii decat violonistii si violoncelistii: viola, contrabas,...

Ord. dupa

Bogdan Mihailescu s-a nascut la 14 Iunie 1959 la Bucuresti. Incepe sa ...

Muzician de renume international, apreciat in dubla ipostaza de interp...

Inca din anii de studentie a aratat un interes deosebit pentru muzica ...

Muzician de varf al tinerei generatii, este unul dintre cei mai activi...

Vladimir Mendelssohn was born into a musical family in Romania and stu...

Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati  contrabasisti romani la n...

Afiseaza
comentarii

Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati  contrabasisti romani la nivel international,  s-a nascut in 1945 la Brasov si a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti  la clasa de contabas a celebrului profesor Iosif Prunner.

Laureat al multor concursuri  internationale, printre care Concursul de la Geneva, a debutat ca membru in orchestra Filarmonicii din Cluj si apoi in cea a Filarmonicii bucurestene, pentru ca dupa stabilirea in Germania, sa activeze in cadrul Orchestrei NDR din Hamburg si Orchestrei Filarmonicii din Berlin, condusa la acea vreme de Herbert von Karajan.

In lumea muzica germana a avut si o intensa activitate solistica, in decursul careia a detinut functia de contrabasist solist al Orchestrei SWR din Freiburg/ Baden-Baden, a participat la seria de concerte de improvizatie muzicala de la Berlin si a colaborat cu multe formatii camerale prestigioase.

Fondator al unor ansambluri camerale precum “Trio Basso” sau “Geatles” alcatuit din 16 contrabasuri,  este  posesor al unui repertoriu bogat ce cuprinde atat lucrari destinate special acestui instrument cat si transcriptii ale unor creatii cu o mare notorietate.

Contrabasistul roman, care a abordat si muzica de jazz, are si o intensa activitate didactica, fiind profesor la Conservatorul din Koln, iar in prezent la cel de la Karlsruhe, si sustinand cursuri de maiestrie la prestigioase institutii internationale printre care Julliard School din New York.

Data actualizarii: 10/06/2015