Cei mai importanti instrumentisti de corzi din Romania, altii decat violonistii si violoncelistii: viola, contrabas,...

Ord. dupa

Bogdan Mihailescu s-a nascut la 14 Iunie 1959 la Bucuresti. Incepe sa ...

Muzician de renume international, apreciat in dubla ipostaza de interp...

Inca din anii de studentie a aratat un interes deosebit pentru muzica ...

Muzician de varf al tinerei generatii, este unul dintre cei mai activi...

Vladimir Mendelssohn was born into a musical family in Romania and stu...

Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati  contrabasisti romani la n...

Afiseaza
comentarii

Muzician de renume international, apreciat in dubla ipostaza de interpret si solist, este unul dintre reprezentantii de marca ai artei muzicale romanesti in lumea muzicala europeana.

Nascut in 1958,  este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti la clasa  profesorului Ioan Cheptea, dupa terminarea studiilor fiind membru al Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca.

Inca de pe bancile facultatii se face remarcat prin talentul sau castigand mai multe premii nationale  si internationale, cele mai prestigioase fiind Markneukirchen (Germania), Geneva (Elvetia), ARD Munchen si  Mittenwald, unde primeste si statutul de membru pe viata al Societatii Internationale a Contrabasistilor.

Ca solist,  a colaborat cu majoritatea orchestrelor din Romania, a sustinut numeroase recitaluri si concerte in Europa si are inregistrari realizate la Televiziunea Romana dar si la televiziuni din Germania sau Elvetia. In ipostaza de instrumentist de orchestra,  colaborarea cea mai  importanta este cea cu Filarmonica din Munchen condusa de Sergiu Celibidache, in care a detinut functia de prim-contrabasist.

Stabilit in Germania,  are si o intensa activitate pedagogica in calitate de profesor la Conservatorul din Nurberg-Ausburg si Academia Toscanini din Bologna, si de invitat al mai multor mastersclass-uri inclusiv in Romania.  Actualmente, se  ocupa si de pregatirea tinerilor muzicieni, membri ai Orchestrei Romane de Tineret.

Data actualizarii: 10/06/2015