Cei mai importanti instrumentisti de corzi din Romania, altii decat violonistii si violoncelistii: viola, contrabas,...

Ord. dupa

Bogdan Mihailescu s-a nascut la 14 Iunie 1959 la Bucuresti. Incepe sa ...

Muzician de renume international, apreciat in dubla ipostaza de interp...

Inca din anii de studentie a aratat un interes deosebit pentru muzica ...

Muzician de varf al tinerei generatii, este unul dintre cei mai activi...

Vladimir Mendelssohn was born into a musical family in Romania and stu...

Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati  contrabasisti romani la n...

Afiseaza
comentarii

Inca din anii de studentie a aratat un interes deosebit pentru muzica noua, intotdeauna facand tot posibilul sa caute noi moduri de interpretare si legaturi cu celelalte arte. Astfel, in 1985 a prezentat mai multe cvartete de coarde scrise de compozitori romani, la Zilele Culturale Romanesti de la Amsterdam. In acelasi an s-a stabilit in Germania avand sa sa devina unul dintre violistii principali ai Orchestrei Filarmonicii din Freiburg im Breisgau. In 1987 a detinut aceeasi functie, de data asta in cadrul Orchestrei Tonhalle din Zurich. In 2008 a fost compozitor in rezidenta in orasul Langvad din Danemarca. A devenit prim violist in cadrul orchestrei operei din Zurich (Elvetia) iar apoi prim violist in orchetra simfonica Aalborg din Danemarca unde activeaza pana in prezent.

Marius Ungureanu s-a nascut la Sibiu in 1962 si a inceput sa studieze vioara in orasul natal de la varsta de sase ani. A continuat apoi la Bucuresti, la Liceul de Muzica George Enescu unde a invatat sa cante la viola cu profesorul Mugur Popovici. In 1984 a absolvit Conservatorul “Ciprian Porumbescu” la clasa lui Valeriu Pitulac. In 1977 a participat la Tabara Muzicala Internationala de Vara de la Interlochen – Michigan, in Statele Unite ale Americii.

In afara de activitatea strict interpretativa, Marius Ungureanu a si compus muzica pentru teatru si film, fiind chiar compozitor in rezidenta in localitatea Langvad din Danemarca (2008). Cateva dintre proiectele pentru care a lucrat de-a lungul carierei sunt filmele „Battle for earth“ de S. Eisenstein si  „Mother“ de Pudowkin, “Der Traum” impreuna cu T. Rocsoreanu, Meisi Timm si Monique Popescu, dar si piesa de teatru „Der Mensch erscheint im Holozän“ de Max Frisch. In afara de titlurile mentionate a mai lucrat in diferite alte proiecte atat in Germania cat si in alte tari din Europa precum Elvetia, Danemarca, Romania, etc.

Data actualizarii: 10/06/2015