Cei mai importanti baritoni romani

Ord. dupa

Solist de renume mondial, cu o activitate desfasurata  pe marile scen...

Tanarul solist este poate cel mai bine cotat bariton roman pe plan int...

Cu o intensa activitate atat pe plan national cat si pe plan internati...

2 comentarii

Reprezentant al generatiei actuale de baritoni, considerat a fi cel ma...

Afiseaza
comentarii

Reprezentant al generatiei actuale de baritoni, considerat a fi cel mai convingator detinator contemporan al rolului titular din Oedip de George Enescu, s-a nascut la Babadag si a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din capitala in cadrul sectiei canto, pentru ca mai apoi sa se perfectioneze, ca bursier, la celebra Academie “Mozarteum” din Salzburg.

Laureat al unor concursuri prestigioase precum Concursul “Voci verdiane” de la Busseto (unde a obtinut premiul al III-lea), baritonul este in prezent solist al Operei Nationale din Bucuresti, dupa ce anterior activase la “Landestheater” din Salzburg, si are colaborari cu alte teatre lirice autohtone si europene cunoscute avand roluri in spectacole ale unor titluri de referinta ale genului precum “Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart, “Barbierul din Sevilla” de G. Rossini, “Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti, “Aida” si “Otello” de G. Verdi, “Olandezul zburator” de R. Wagner, “Tosca” de G. Puccini s.a.

Rolul care l-a consacrat si l-a impus in lumea muzicala este insa, asa cum aminteam, cel titular din “Oedip” de G. Enescu, fiind unul dintre cei mai convingatori solisti contemporani in acest dificil rol. De altfel, cele mai recente distinctii sunt obtinute tocmai pentru aparitia sa din lucrarea enesciana, fiind apreciat deopotriva de spectatori si de specialisti.

Colaborand cu dirijori si interpreti renumiti pe scena lirica, baritonul are in repertoriul sau si multe partituri vocal-simfonice pe care le abordeaza in concertele sustinute alaturi de orchestre importante din tara si din strainatate.

Data actualizarii: 19/07/2015