Cei mai importanti baritoni romani

Ord. dupa

Solist de renume mondial, cu o activitate desfasurata  pe marile scen...

Tanarul solist este poate cel mai bine cotat bariton roman pe plan int...

Cu o intensa activitate atat pe plan national cat si pe plan internati...

2 comentarii

Reprezentant al generatiei actuale de baritoni, considerat a fi cel ma...

Afiseaza
comentarii

Cu o intensa activitate atat pe plan national cat si pe plan international, este unul dintre tinerii artisti lirici ce duc mai departe, la inalt nivel profesional, traditia vocilor romanesti in lume.

Nascut in anul 1977 la Constanta, are o pregatire muzicala complexa fiind absolvent al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti la clasele de canto, regie de opera si mai tarziu dirijat, unde i-a avut indrumatori pe profesorii Dorin Teodorescu, Hero Lupescu si Cristian Brancusi.

Dupa terminarea studiilor s-a perfectionat in dirijat la Conservatorul “G.Verdi” din Milano si, la inceputut carierei sale solistice, in canto in cadrul unei burse acordate de autoritatile germane si al mai multor masterclass-uri sustinute de personalitati ca Eduard Tumagian sau Bernd Weikl.

A debutat pe scena Operei din Constanta pentru ca ulterior sa devina angajat al Operei Nationale din Bucuresti si colaborator al altor institutii din tara si din strainatate, Ionut Pascu cantand cu success in Olanda, Canada, Coreea de Sud, Italia, Germania, Israel sau Australia.

Repertoriul sau de opera contine roluri in titluri de referinta ale genului ca “Boema” si “Manon Lescaut” de G.Puccini, “La Traviata” de G.Verdi, “Carmen” de G.Bizet, “Evgheni Oneghin” de P.I.Ceaikovski, “Oedip” de G. Enescu sau “Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti, ce i-au adus aprecieri atat din partea publicului dar si a specialistilor.

Pe langa activitatea solistica, Ionut Pascu are si o interesanta activitate dirijorala la pupitrul unor orchestre importante din tara si din strainatate.

Data actualizarii: 10/06/2015

  • Badita Voinea :

    Fotografia care apare in dreptul numelui nu este a baritonului Ionut Pascu, ci a dirijorului Sascha Goetzel…