Cei mai importanti dirijori de cor din Romania

Ord. dupa

Recent castigator al concursului pentru functia de dirijor al Corului ...

Nume de referinta pentru arta dirijatului coral din Romania, Cornel Gr...

4 comentarii

Personalitate marcanta a lumii muzicale banatene, Diodor Nicoara a fos...

De aproape doua decenii, dirijor al Corului Filarmonicii “George Ene...

Reprezentant al scolii muzicale transilvanene, Nicolae D. Bica este as...

Fondator al Corului de camera “Preludiu”, este una dintre personal...

Dirijeaza  din 1988  Corul de Copii al Radiodifuziunii Romane,  din...

Afiseaza
comentarii

De aproape doua decenii, dirijor al Corului Filarmonicii “George Enescu”, conduce acest ansamblu in realizarea unor versiuni apreciate ale lucrarilor vocal-simfonice programate in stagiunea Filarmonicii, alaturi de Orchestra simfonica a institutiei, dar si in sustinerea concertelor corale a capella, ce se bucura de un larg success.

Nascut la Bucuresti intr-o familie cu traditie muzicala si culturala, s-a perfectionat in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din capitala, sub indrumarea unor profesori de prima marime ca Zoe Popescu, Ana Pitis, Maria Fotino, Constantin Bugeanu si Sergiu Comissiona.

Angajat imediat dupa absolvire la Filarmonica bucuresteana, in 1997 devine dirijor al Corului Filarmonicii la propunerea lui Cristian Mandeal, impreuna cu care are colaborari alaturi de orchestrele importante din Bucuresti si din tara, si cu care intreprinde turnee artistice si concerte in Europa si Asia.

A colaborat atat ca dirijor al Corului Filarmonicii cat si ca dirijor invitat cu orchestre de prestigiu din Europa ca Filarmonica din Munchen, Orchestra Philharmonia din Londra sau Orchestra Capitole Toulouse, alaturi de ultima realizand prezentarea Recviemului de Verdi la San Sebastian, Toulouse si Paris.

In afara de activitatea avuta la conducerea Corului Filarmonicii, are si alte prezente in peisajul muzical autohton, in calitate de pianist, de dirijor si coordonator al Orchestrei Medicilor din Bucuresti (orchestra semiprofesionista) si de fondator al Fundatiei si Orchestrei de camera “Constantin Silvestri”.

Pentru cariera sa desfasurata la un nivel artistic de inalta tinuta a primit numeroase distinctii, printre care si Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler.

Data actualizarii: 18/07/2015