Cei mai importanti instrumentisti romani pe instrumente de suflat din lemn: flaut, fagot si contrafagot, oboi,...

Ord. dupa

A colaborat cu muzicieni precum Seiji Osawa, Gennadi Rozhdestvensky, S...

A cantat concertul de clarinet al lui Aaron Copland, la pupitrul dirij...

A fondat trio Aperto impreuna cu Dolores Chelariu si Ladislau Csendes...

A cantat in Orchestra Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti s...

Este membru al ansamblurilor instrumentale “Virtuozii” si “Profi...

Florian Popa was born in Bucharest, in a family of musicians of nation...

In semn de pretuire pentru talentul sau, mai multe state europene i-au...

Este fondatorul ansamblului “Barock Orchestra” si unul dintre memb...

A concertat ca solist dar si ca membru al mai multor ansambluri camera...

Miltiade Nenoiu a colaborat cu mari nume precum Mihail Jora, Ionel Per...

Afiseaza
comentarii

A cantat concertul de clarinet al lui Aaron Copland, la pupitrul dirijoral aflandu-se chiar compozitorul. Deasemenea a mai interpretat concerte de Paul Hindemith, Witold Lutoslawski, Darius Milhaud, Franz Krommer, Antonín Dvořák, efectuand turnee ca solist cu orchestrele din Constanta, Cannes, Orchestra Nationala Radio si Filarmonica “George Enescu” din Bucuresti.

Aurelian Octav Popa este solist instrumentist al Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti. A studiat clarinetul la Liceul de Muzica si apoi la Conservatorul “Ciprian Porumbescu”, ambele de la Bucuresti. A aprofundat apoi studiul clarinetului urmand cursuri de maiestrie in Franta si SUA. A studiat si in cadrul cursurilor de dirijat de la Trier sustinute de Sergiu Celibidache. Dupa 1989 a fost dirijor al Filarmonicii “Marea Neagra” din Constanta.

Aurelian Octav Popa are o intensa activitate solistica, interpretand concertele compozitorilor Aurel Stroe, Tiberiu Olah, Anatol Vieru, Stefan Niculescu, Adrian Iorgulescu, Cornel Taranu si altii. Deasemenea a cantat in prima auditie romaneasca lucrari ale unor importanti compozitori ai secolului al XX-lea precum Igor Stravinski, Alban Berg, Arnold Schönberg, Olivier Messiaen, Béla Bartók si etc.

Pe parcursul carierei a obtinut importante premii la concursurile de la Praga, Budapesta, Utrecht, Geneva si Birmingham.

Aurelian Octav Popa a realizat numeroase inregistrari, multe dintre acestea regasindu-se in fonoteca Radiodifuziunii Romane.

Data actualizarii: 10/06/2015