Cei mai importanti instrumentisti romani pe instrumente de suflat din lemn: flaut, fagot si contrafagot, oboi,...

Ord. dupa

A colaborat cu muzicieni precum Seiji Osawa, Gennadi Rozhdestvensky, S...

A cantat concertul de clarinet al lui Aaron Copland, la pupitrul dirij...

A fondat trio Aperto impreuna cu Dolores Chelariu si Ladislau Csendes...

A cantat in Orchestra Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti s...

Este membru al ansamblurilor instrumentale “Virtuozii” si “Profi...

Florian Popa was born in Bucharest, in a family of musicians of nation...

In semn de pretuire pentru talentul sau, mai multe state europene i-au...

Este fondatorul ansamblului “Barock Orchestra” si unul dintre memb...

A concertat ca solist dar si ca membru al mai multor ansambluri camera...

Miltiade Nenoiu a colaborat cu mari nume precum Mihail Jora, Ionel Per...

Afiseaza
comentarii

A cantat in Orchestra Filarmonicii “George Enescu” din Bucuresti sub conducerea lui Sergiu Celibidache, intre anii 1979-1982. Apoi, pana in 1991 a fost solo oboist la Filarmonica de la Bacau. Este membru fondator al trio-urilor Syrinx, Ethos si al ansamblului Archaeus.

Dorin Gliga s-a nascut la Rastolnita, in judetul Mures, pe data de 7 Iunie 1959. A absolvit Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti unde a studiat cu Pavel Tornea, Radu Chisu si Francisc Laszlo. A urmat apoi cursuri de specializare in Italia si Germania cu Renato Zamfini, Antonio Bachelli si Arturo Sachetti. A tinut cursuri de maiestrie atat in Romania cat si in strainatate si deasemenea a facut parte din diferite jurii ale unor concursuri nationale si internationale.

Ca solist a cantat cu importante orchestre in Romania, Austria, Albania, Italy, UK, Ireland, Russia, Czechia, Slovakia, Bulgaria, Yugoslavia, Switzerland, Spain, Germany, France, Denmark, Finland, Japan si Statele Unite ale Americii. Deasemenea a castigat numeroase premii si distinctii atat in Romania cat si in tari precum Italia, Marea Britanie, Elvetia si Japonia. I-au fost dedicate numeroase concerte si lucrari solo pentru oboi.

A inregistrat LP-uri si CD-uri la Electrecord (Romania), Edi-Pan (Italia), BBC London (Marea Britanie), Radio Koln (Germania), Radio Bratislava (Slovacia), Canal 9 Valencia (Spania), Televiziunea si Radiodifuziunea din Bucuresti. In prezent este membru al Orchestrei Nationale Radio din Bucuresti.

Data actualizarii: 10/06/2015