Stiri din cadrul cultelor, asociatiilor si organizatiilor religioase din tara noastra; informatii care privesc...

Ord. dupa

Biserica din Dâmbul Morii – Brașov își prăznuiește hramul dumi...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza  ca miercur...

Agentia de stiri Angelus Communicationis ne informeaza ca a aparut un ...

PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER SI PREAIUBIŢILOR CR...

Agentia de stiri Angelus Communicationis ne informeaza ca duminica, 26...

Implinirea a doua sute de ani de la deschiderea pentru public a Muzeu...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca in perioa...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca Arhiepisc...

Trupa muzicala „Not an Idol” da startul unui proiect de anvergura ...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca miercuri,...

Domnului Dumitru Ionescu, Fiul regretatei doamne Lidia STANILOAE ...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhie Romane informeaza ca duminica, ...

Portalul de stiri Angelus Communicationis ne informeaza ca sambata, 18...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca in dimine...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane anunta ca postul oficia...

Agentia de stiri Basilica informeaza ca la Editura Institutului Bibl...

Reprezentanți ai Caritas Internationalis și Caritas Europe, particip...

Sambata, 11 februarie 2017, la Colegiul Matei Basarab din Capitala, a ...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca a aparut ...

Afiseaza
comentarii

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICA  BUCURESTI
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucuresti (RO)
Tel. +40 21 2015411 – birouldepresa@arcb.ro

Nr. 422/23.12.2016

COMUNICAT DE PRESA
Mesajul de Craciun al IPS Ioan Robu,
Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti

De Craciun, „il simtim aproape pe Cuvantul care s-a facut trup, il stim om adevarat, unul dintre noi, om printre oameni si in oameni, caci s-a imbracat in natura noastra omeneasca”, aminteste IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucuresti, in Scrisoarea pastorala cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului, adresata credinciosilor, persoanelor consacrate si clerului din Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti.

Referindu-se la faptul ca celebrarea Craciunului are loc noaptea – intre 24 si 25 decembrie –, Arhiepiscopul Mitropolit de Bucuresti arata ca, intrupandu-se, Fiul lui Dumnezeu a luat asupra sa intunericul din lume, adica nefericirea oamenilor, neimplinirile, pasiunile si pacatele, „tot necazul si intreaga mizerie spirituala a unei lumi fara Dumnezeu”. „Iar noi – adauga IPS Ioan –, celebrand Craciunul in miez de noapte, recunoastem ca iubirea lui Dumnezeu este mai tare si decat noaptea cea mai neagra. Gloria lui Dumnezeu ne invaluie in lumina si astfel, stim ca Nasterea Domnului este un mister, ca Isus se naste si astazi in casele din cele mai sarace cartiere si localitati, in cel sarac, neinstruit sau needucat, in cel inchis, in cel persecutat, dispretuit, torturat etc. Isus se naste in cel bolnav, in cel lipsit de cele necesare traiului, in cel fara loc de munca, in necunoscutul respins de toti. Isus se naste acolo unde este nevoie de pace si de iubire, unde se sufera si se spera; Isus se naste si acolo unde se construieste o lume mai buna si mai dreapta. El se naste si pe altarele Sfintei Maici Biserici – Una, Sfanta, Catolica si Apostolica – in Sfanta Euharistie, iar noi impartasindu-ne, Isus se naste si-n inimile noastre”.

„Craciunul este inceputul unui parcurs pe care Isus il va strabate pe drumurile oamenilor, amestecandu-se cu ei”, iar „meditarea misterului Nasterii Domnului – mai spune Arhiepiscopul, citandu-l pe Sf. Ioan Gura de Aur –, trebuie sa inspire viata noastra de crestini”. „Cuvantul care s-a facut trup pentru a locui printre noi, impins fiind numai de iubirea care vrea mantuirea tuturor, ne invata sa ne deschidem catre fratii nostri cu umilinta, cu iubire, cu slujire in toate, pana la jertfirea de sine. […] Ascultand de invatatura lui Isus, noi ne imbracam in lumina si astfel, purtam in noi si pretutindeni bucuria, binele si pacea”. IPS Ioan incheie urand preotilor, calugarilor, calugaritelor si laicilor din Arhidieceza Romano-Catolica de Bucuresti, precum si tuturor persoanelor de bunavointa Sarbatori Fericite si Multi Ani!.

In Noaptea de Craciun, 24 decembrie, ora 24.00, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, va prezida Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti. Celebrarea va fi precedata, ca in fiecare an, la ora 23.00, de Concertul de Colinde sustinut de Corul Musica Sacra al Catedralei Sf. Iosif, condus de maestrul Marcel-Octav Costea.

Biroul de presa

Sursa (Angelus CommunicationisAICI)

Data actualizarii: 23/12/2016