Catalogul Societatii Muzicale – instrumente de suflat din lemn (clarinet, flaut, oboi, saxofon, nai etc.)

Ord. dupa

Sef de partida, solist instrumentist in cadrul Orchestrei Filarmonicii...

Sef de partida, solist instrumentist in Orchestra Filarmonicii Moldova...

Sefa de partida, instrumentista in Orchestra Operei Nationale Bucurest...

Solist instrumentist in Orchestra de Camera Radio

1 comentarii

Mihaela Anica este un muzician inzestrat cu o mobilitate artistica rem...

Sef de partida, instrumentist in cadrul Orchestrei Filarmonicii Moldov...

Fagotist in Filarmonica de Stat Transilvania Cluj-Napoca.

Sef partida si clarinetist in Filarmonica de Stat Transilvania Cluj-Na...

Solista instrumentista in Orchestra Filarmonicii George Enescu din Buc...

Instrumentist in Orchestra Operei Nationale Bucuresti

Instrumentist in Orchestra Operei Nationale Bucuresti

Fagotistul Mihai Boboiescu este din Bucuresti, nascut in 1989. Mihai B...

Sef de partida, solist instrumentist in Orchestra Nationala Radio

Instrumentist in Orchestra Filarmonicii Moldova din Iasi

Sef de partida, instrumentist in Orchestra Operei Nationale Bucuresti

Sefa de partida, solista instrumentista in Orchestra de Camera Radio

Fagotist in Filarmonica de Stat Transilvania Cluj-Napoca.

Oboist in Filarmonica de Stat Transilvania Cluj-Napoca.

Instrumentista in Orchestra Operei Nationale Bucuresti

Flautist in Filarmonica de Stat Transilvania Cluj-Napoca.

Sef partida si  cornist in Filarmonica de Stat Transilvania Cluj-Napo...

Cornist in Filarmonica de Stat Transilvania Cluj-Napoca.

Instrumentist in Orchestra Filarmonicii George Enescu din Bucuresti

Solist instrumentist in Orchestra Nationala Radio

Sef de partida, instrumentist in Orchestra Operei Nationale Bucuresti

Afiseaza
comentarii

Zoltan Majo este flautist, fondatorul ansamblului de muzica veche Flauto Dolce. Directorul artistic Zoltan Majo este licentiat al Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specialitatea flaut. A participat la mai multe seminarii si cursuri de maiestrie in Ungaria, Austria si Elvetia. Este un neobosit promotor al muzicii vechi autohtone. A activat in mai multe formatii clujene de muzica veche (Musica Antiqua, Claudiopolis, Ansamblul Baroc Transylvania). A realizat numeroase transcriptii si aranjamente dupa diferite manuscrise si culegeri de muzica autohtona. Preda la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. A sustinut concerte camerale in numeroase tari din Europa.

Ansamblul Flauto Dolce a luat nastere la Cluj-Napoca, in anul 2000, la initiativa lui Zoltan Majo, fiind alcatuit din trei instrumentisti si o soprana, toti avand o bogata experienta artistica. Numele ansamblului provine de la denumirea italiana de epoca a familiei de instrumente flaut drept. Repertoriul ansamblului este format din muzica veche si traditionala din Europa Occidentala, ansamblul cautand, in egala masura, redescoperirea muzicii vechi, traditionale, din spatiul romanesc, precum si interpretarea unor compozitii contemporane, unele dintre acestea fiind prezentate in prima auditie absoluta. Ansamblul foloseste drept resurse muzicale diferite culegeri si manuscrise de epoca, integrand in stilul sau influente orientale (turcesti, ebraice, tiganesti, armenesti etc.) sau de alta natura, dar inspirandu-se, in egala masura, din folclorul autentic si din muzica veche autohtona, de curte sau oraseneasca. Expresivitatea si culoarea aparte, dulce si vesela, a instrumentului flauto dolce, cat si claveciunul (si uneori orga) sunt puse in valoare prin compozitii dedicate acestora si prin aranjamente pline de imaginatie. Soprana Mihaela Maxim contribuie din plin la transmiterea mesajului aparte pe care ansamblul Flauto Dolce il propune publicului. Formatia a evoluat cu succes in concerte si festivaluri din Romania (Cluj-Napoca, Bucuresti, Brasov, Rasnov, Miercurea Ciuc, Sighisoara, Targu Mures, Oradea, Sibiu, Sfantu Gheorghe, Zalau, Medias, Craiova, Braila, Timisoara, Deva, Hunedoara, Odorheiu Secuiesc, etc.), precum si in Austria, Spania, Italia, Israel, Elvetia, Germania, Slovenia, Serbia, Slovacia si Ungaria. Colaboreaza permenant cu ICR Bucuresti, sustinand concerte in diferite centre culturale romanesti din Europa. A fost partenerul unui proiect international intre Italia, Slovenia si Romania de promovare a muzicii baroce din cele trei tari, integrat in programul „Cultura 2007-2013” al Uniunii Europene. https://www.eubaroque.eu/. A participat, in 2009, la proiectul UNESCO Cultural Heritage – a Bridge towards a Shared Future. In 2014 ansamblul a fost invitatul special la The 5th International Early Music Seminar, Tel Aviv, unde a sustinut concerte si workshopuri pentru participanti.

Programul ansamblul clujean Flauto Dolce cuprinde, alternativ, doua tipuri de lucrari muzicale din spatiul carpatic: pe de o parte, compozitii instrumentale de muzica sacra si profana din aria creatiei culte, lucrari care au fost compuse, au circulat ori au fost reunite in culegeri, manuscrise sau arhive, si, pe de alta parte, esantioane ale muzicii vechi traditionale, in care se fac simtite influentele filonului folcloric autentic al diverselor etnii care au convietuit de-a lungul veacurilor pe teritoriul Romaniei de azi. Materialul multicultural, atat de caracteristic acestui spatiu european, contine muzica ale popoarelor care au trait si traiesc aici: romani, maghiari, sasi, evrei si armeni.

Flauto Dolce

Data actualizarii: 19/10/2015