Catalogul Societatii Muzicale – basi

Ord. dupa

Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu (actualmente Unive...

Sorin Draniceanu este un cunoscut bas roman, prim-solist la Opera Roma...

Orest Pislariu Ranghilof, nascut in 1967 la Piatra Neamt, a absolvit U...

Basul Emil Spataru, in prezent solist al Teatrului de Opereta si Music...

Reprezentant al tinerei generatii de cantareti romani de opera, basul ...

Afiseaza
comentarii

Orest Pislariu Ranghilof, nascut in 1967 la Piatra Neamt, a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia Canto, in 2001, acelasi an marcand si debutul sau pe scena Operetei.

Perfectionandu-se de-a lungul timpului cu mari personalitati ale arti vocale romanesti precum Mariana Nicolesco, Virginia Zeani, Theodore Coresi sau Toma Popescu, Orest Pislariu Ranghilof a atras atentia asupra calitatilor sale si in cadrul unor concursuri prestigioase, fiind, printre altele, laureat al Concursului International de Canto Hariclea Darclee si castigator al Premiului special al juriului la Festivalul de Lied romanesc de la Brasov .

Colaborator al unor institutii de spectacol din tara (Teatrul de Opera si Balet Oleg Danovski din Constanta, Teatrul Nae Leonard din Galati, s. a., si din strainatate, Oleg Pislariu Ranghilof este in prezent solist al Teatrului de Opereta si Musical Ion Dacian din Bucuresti. In aceasta calitate a avut aparitii apreciate in titluri precum Vanzatorul de pasari de Carl Zeller, My Fair Lady de Frederick Loewe, Vaduva vesela si Paganini de Franz Lehar, Voievodul tiganilor si Liliacul de Johann Strauss-fiul, Silvia de Emmerich Kalman.

In afara operetei, repertoriul lui Orest Pislariu Ranghilof mai cuprinde roluri principale in operele Cosi fan tutte si Don Giovanni de W.A. Mozart, Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti, Barbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, La serva padrona de Giovanni B. Pergolesi sau Povestirile lui Hofmann de Jacques Offenbach si unele dintre cele mai cunoscute partituri din genul vocal-simfonic si de lied prezentate in recitaluri si concerte.

 

Data actualizarii: 20/07/2016