Catalogul Societatii Muzicale – basi

Ord. dupa

Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu (actualmente Unive...

Sorin Draniceanu este un cunoscut bas roman, prim-solist la Opera Roma...

Orest Pislariu Ranghilof, nascut in 1967 la Piatra Neamt, a absolvit U...

Basul Emil Spataru, in prezent solist al Teatrului de Opereta si Music...

Reprezentant al tinerei generatii de cantareti romani de opera, basul ...

Afiseaza
comentarii

Reprezentant al tinerei generatii de cantareti romani de opera, basul Iustinian Zetea a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde in prezent urmeaza studii de doctorat si din stagiunea 2012-2013 este solist al Operei Nationale Bucuresti.

Laureat al mai multor concursuri nationale si international organizate in tara noastra precum Concursul International Hariclea Darclee, Concursul International Vox Artis, Concursul National de Interpretare a Liedului, s. a., Iustianian Zetea este, in paralel cu activitatea de la opera bucuresteana, colaborator al Filarmonicii din Rm. Valcea, avand aparitii si alaturi de Filarmonica George Enescu, Orchestra Nationala Radio sau alte filarmonici importante din tara.

Avand un bogat repertoriu vocal-simfonic si de lieduri, cel din urma prezentat in numeroasele recitaluri sustinute pana acum, Iustinian Zetea are deja si un variat portofoliu de roluri in titluri de referinta ale genului de opera, precum Nunta lui Figaro si Don Giovanni de W. A. Mozart, Don Pasquale de G. Donizetti, La Traviata, Rigoletto si Otello de G. Verdi, Tosca de G. Puccini, Tannhauser de R. Wagner, O scrisoare pierduta de D. Dediu, s. a.

Nu in ultimul rand, Iustinian Zetea este si un membru de baza al corului Accoustic, dirijat de Daniel Jinga, impreun cu care a realizat un important numar de concerte in tara si in strainatate.

Data actualizarii: 11/08/2015