Catalogul Societatii Muzicale – basi

Ord. dupa

Absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu (actualmente Unive...

Sorin Draniceanu este un cunoscut bas roman, prim-solist la Opera Roma...

Orest Pislariu Ranghilof, nascut in 1967 la Piatra Neamt, a absolvit U...

Basul Emil Spataru, in prezent solist al Teatrului de Opereta si Music...

Reprezentant al tinerei generatii de cantareti romani de opera, basul ...

Afiseaza
comentarii

Basul Emil Spataru, in prezent solist al Teatrului de Opereta si Musical Ion Dacian din Bucuresti, a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti (actuala Universitate Nationala de Muzica din Bucuresti) la clasa de canto a profesoarei Arta Florescu (1978-1983), in paralel urmand timp de doi ani si cursuri de actorie.

Activitatea profesionala a lui Emil Spataru, ce include colaborari inclusiv cu institutii de teatru dramatic precum Teatrul „Bacovia” din Bacau sau Teatrul „V. I.Popa” din  Barlad, este strans legata Teatrul de Opereta si Musical Ion Dacian, al carui solist este incepand din anul 1983.

In decursul celor peste trei decenii de prezente in stagiunile Operetei bucurestene, intrerupte doar de perioada in care a activat ca profesor la Academia de arte „Luceafarul”din Bucuresti, Emil Spataru a abordat numeroase roluri, printre cele mai importante numarandu-se  Papacoda din O noapte la Venetia ,Kubilai din Secretul lui Marco Polo, Frank din Liliacul, Doolitle din My Fair Lady, Polemos din Lysistrata, Ali Hachim din Oklahoma, Thondup din Tara surasului, Prim-Ministrul din Sange vienez, Jupan Dumitrache din O noapte furtunoasa, s. a.

Pe langa acestea, repertoriul sau mai include include roluri in opera, lieduri, romante, piese in genul cafe-concert, muzica usoara.

Data actualizarii: 25/07/2016