Catalogul Societatii Muzicale – baritoni

Ord. dupa

Absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Bucuresti, Iordache Basa...

Nascut in 1982 la Oradea, Florin Estefan a aprofundat studiul artei vo...

Aurelian Frangulea (Aurel) e bariton in Corul Orchestrei Nationale Rad...

Nicoale Lupu a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica di...

Marius Mitrofan, nascut in Tecuci, si-a desavarsit pregaatirea in dome...

Tanarul bariton  Catalin Petrescu, a absolvit Universitatea Nationala...

Pianistul Alexandru Petrovici s-a nascut la Bucuresti in anul 1972. A ...

Stefan Popov, actualment solist al Teatrului de Opereta si Musical Ion...

Activitatea artistica a baritonului Serban Vasile a insemnat colaborar...

Afiseaza
comentarii

Nicoale Lupu a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti in 2008, la clasa prof. univ. dr. Silvia Voinea, si este, in prezent, masterand in cadrul aceleiasi institutii universitare in care a deprins arta cantului la cel mai inalt nivel.

Posesor al unui glas de bariton puternic si ferm, Nicolae Lupu s-a remarcat inca din anii de studiu cand calitatil sale i-au adus numeroase premii la concursurile la care a participat, cele mai importante fiind Premiul I la Concursul Paul Constantinescu din 2008, Premiul III la Concursul International de Canto Franz Schubert din Bulgaria in 2009, Premiul Special al Juriului in cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreti, Bucuresti in 2011.

Repertoriul lui Nicolae Lupu  include deopotriva roluri in opera (Don Giovanni in opera eponima, Figaro in „Barbierul din Sevilla”, Malatesta in „Don Pasquale”, Evgheni Oneghin in opera eponima, Belcore in „Elixirul dragostei”), in opereta (Homonay in „Voievodul tiganilor”, Falke in „Liliacul”), si musical (Frank Crawley in „Rebecca”, Parintele Lorenzo in „Romeo si Julieta”). Ultimele doua genuri mentionate au fost cele care i-au adus primele aprecieri ale publicului si ale specialistilor care l-au remarcat pe scena Teatrului de Opereta si Musical Ion Dacian, al carui colaborator este incepand din 2010.

Data actualizarii: 18/07/2016