Catalogul Societatii Muzicale – baritoni

Ord. dupa

Absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Bucuresti, Iordache Basa...

Nascut in 1982 la Oradea, Florin Estefan a aprofundat studiul artei vo...

Aurelian Frangulea (Aurel) e bariton in Corul Orchestrei Nationale Rad...

Nicoale Lupu a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica di...

Marius Mitrofan, nascut in Tecuci, si-a desavarsit pregaatirea in dome...

Tanarul bariton  Catalin Petrescu, a absolvit Universitatea Nationala...

Pianistul Alexandru Petrovici s-a nascut la Bucuresti in anul 1972. A ...

Stefan Popov, actualment solist al Teatrului de Opereta si Musical Ion...

Activitatea artistica a baritonului Serban Vasile a insemnat colaborar...

Afiseaza
comentarii

Marius Mitrofan, nascut in Tecuci, si-a desavarsit pregaatirea in domeniul muzical in cadrul Facultatatii de Interpretare – Sectia Canto, a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, la clasa profesorilor Iulian Baiasu si Eleonora Enachescu.

Chiar in anul absolvirii celei mai importante institutii de invatamant muzical din tara noastra, Marius Mitrofan a debutat pe scena Teatrului de Opereta si Musical Ion Dacian cu rolul Feri din opereta ,Silvia de E. Kalmann, din acel moment fiind o prezenta constanta in spectacolele teatrului.

Perfectionat si in cadrul cursurilor Masterclass – Canto organizate de Fundatia Culturala Pro Arte Viena, baritonul a interpretat pe scena Teatrului de Opereta si Musical diverse roluri in titluri de referinta ale genului precum Colonelul Homonay din opereta Voievodul Tiganilor  de J. Strauss, Locotenent Stone, din opereta Floarea din Hawaii de  P. Abraham, Printul Leopold Maria si Feri  din opereta Silvia de  E. Kalmann, Locotenent Chasuble din Mein freund Bunbury de G. Natschinsky, Poetul din spectacolul de sansonete Paris, mon amour, s. a. De asemenea, Marius Mitrofan are in portofoliul sau artistic si o serie de roluri in opera printre care Vodnik din Rusalka de A. Dvorak, Contele Almaviva din Nunta lui Figaro de W. A. Mozart, Escamillo din Carmen de G. Bizet, Giorgio Germont din La Traviata si Rigoletto din Rigoletto, ambele de G. Verdi, etc.

Absolvent si al cursurilor Facultatii de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, Marius Mitrofan a imbinat cele doua preocupari ale sale, activand intre 1995 si 2005 ca maestru de sunet la Casa de Discuri Electrecord. Tot in acest sens, a infiintat propriul sau studio de inregistrari dedicat cu precadere operetei si musicalului.

Data actualizarii: 18/07/2016