Catalogul Societatii Muzicale – baritoni

Ord. dupa

Absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Bucuresti, Iordache Basa...

Nascut in 1982 la Oradea, Florin Estefan a aprofundat studiul artei vo...

Aurelian Frangulea (Aurel) e bariton in Corul Orchestrei Nationale Rad...

Nicoale Lupu a absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica di...

Marius Mitrofan, nascut in Tecuci, si-a desavarsit pregaatirea in dome...

Tanarul bariton  Catalin Petrescu, a absolvit Universitatea Nationala...

Pianistul Alexandru Petrovici s-a nascut la Bucuresti in anul 1972. A ...

Stefan Popov, actualment solist al Teatrului de Opereta si Musical Ion...

Activitatea artistica a baritonului Serban Vasile a insemnat colaborar...

Afiseaza
comentarii

Pianistul Alexandru Petrovici s-a nascut la Bucuresti in anul 1972. A studiat pianul la Liceul de Muzica “Dinu Lipatti” iar apoi a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti studiind pianul cu Dana Borsan si canto cu Sanda Sandru. Dupa ce a urmat diferite cursuri de maiestrie cu sopranele Mariana Nicolesco si Mi Soon Choi si cu pianistul Gunther Ludwig, a obtinut si diploma de doctor in muzicologie “Magna cum Laudae”.

A sustinut numeroase recitaluri si concerte atat in tara cat si in strainatate, participand si la concursuri de pian si canto, unde a obtinut diferite premii cum ar fi cele de la “Ionel Perlea”, “Valentin Teodorian” si “Mihail Jora”.

In ceea ce priveste activitatea de pianist acompaniator, a colaborat cu diferiti muzicieni, atat in Romania cat si in strainatate, in tari ca Germania, Franta, Italia, Norvegia, Cehia sau Serbia, in cadrul competitiilor internationale “Ionel Perlea”, “Hariclea Darclee”, “ARD – Munchen”, “Julian Gayarre”, al cursurilor de maiestrie tinute de Alberto Zedda la Fundatia Royaumont din Franta dar si la Opera Nationala si Universitatea Nationala de Muzica, ambele din Bucuresti.

De-a lungul carierei sale, a colaborat cu artisti precum Roberto Alagna, Mariana Nicolesco, Dan Iordachescu, Maria Slatinaru-Nistor, Felicia Filip, Ludovic Spiess, Oana Andra, Marius Brenciu, Alberto Zedda si altii.

Data actualizarii: 01/08/2015