Prof. Dr. Marian Preda, este, incepand din decembrie 2015, Presedintele Senatului Universitatii din Bucuresti, dupa ce a fost pentru doua mandate Decan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, facultate la care preda cursuri de Management Strategic, Comportament Organizational, Politici Sociale si Sociologia Timpului.
Are licenta si doctorat in Sociologie la Universitatea din Bucuresti, licenta in Inginerie Mecanica la Universitatea Politehnica Bucuresti, MBA cu distinctie al Tiffin University – Ohio, USA.
Marian Preda a lucrat in calitate de consultant sau expert in Romania si Republica Moldova in numeroase proiecte ale UE, UNDP, UNICEF, UNFPA, ILO, World Bank, Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei, Institutul European din Romania, Bernanr Brunhes International (BBI), FAS International Consulting Limited, DFID, ICCV, CASPIS, Agentia Impreuna.
Pe langa cariera academica de 21 de ani, Marian Preda a lucrat ca cercetator la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si ca inginer, la inceputul carierei. A fost coordonator si manager a numeroase proiecte, unele dintre ele internationale.
Este autor sau coautor a 26 de carti si a numeroase articole publicate in reviste de specialitate si are 425 de citari in sistemul Google Schollar, cu un h-index de 10 si un i10-index de 12 (https://scholar.google.com/citations?user=FISUeJgAAAAJ).
A fost Presedintele Comisiei prezidentiale pentru Analiza riscurilor sociale si demografice, Membru al Comisiei Nationale pentru Populatie, Presedinte al Societatii Sociologilor din Romania.
Conf. Dr. Marian-Gabriel Hancean preda cursurile de Sociologia organizatiilor, Comportament organizational si Analiza retelelor sociale la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti. Aria sa de cercetare este reprezentata de analiza retelelor sociale organizationale. Linia de cercetare actuala este reprezentata de studiul antecedentelor si consecintelor retelelor de colaborare la nivelul comunitatilor academice nationale si campurilor sociale transnationale. Marian-Gabriel Hancean foloseste design-uri de cercetare de retea sociocentrice si egocentrice pentru a explica formarea si impactul retelelor de coautorat. De asemenea, este interesat de analiza de retea sociala multinivel si de studiul fluxului de resurse la nivelul retelelor transnationale de migratie
Marian-Gabriel Hancean este, de asemenea, cercetator afiliat al Institutului de Cercetari al Universitatii din Bucuresti (ICUB – Sectia Stiinte Sociale), membru al International Network of Social Network Analysis (asociatia profesionala internationala a specialistilor in analiza retelelor sociale) si al Societatii Sociologilor din Romania (asociatia profesionala a sociologilor romani). Din 2013, este redactor sef al International Review of Social Research (jurnal stiintific open source publicat de Walter DeGruyter Berlin) si coordonator al SoNA.R unit (Social Network Analysis – Romanian Unit; grup informal de studiu al retelelor sociale, afiliat institutional Universitatii din Bucuresti).
Cele mai recente publicatii stiintifice ale sale sunt: (1) Hancean, M-G & Perc, M. Homophily in coauthorship networks of East European sociologists. Scientific Reports – Nature, 36152; doi: 10.1038/srep36152 (2016). (2) Hancean, M-G, Molina, JL, & Lubbers, MJ. Recent advancements, developments and applications of personal network analysis. International Review of Social Research 6, 4, 137 – 145; doi 10.1515/irsr-2016-0017 (2016).
Prof. Dr. Gabriel Jderu preda cursurile: Metode si tehnici de cercetare sociologica, Sociologia corpului si Tehnici de analiza a reclamelor la Departamentul de Sociologie din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatatii din Bucuresti.
In prezent, Prof. Jderu este preocupat de cercetarea fenomenului automobilitatii si a practicilor sociale asociate acestuia. A publicat doua carti: Introducere in sociologia emotiilor (Polirom, 2012) si Cultura motocicletelor. Studii de sociologia moto-mobilitatii (Tritonic, 2014).