Elita baletului romanesc

Ord. dupa

De-a lungul carierei a obtinut premii si distinctii precum “Prix Ben...

Nume important al baletului romanesc din ultimele decenii, este una di...

A obtinut diferite premii pentru interpretare la concursurile de balet...

Afiseaza
comentarii

Tiberiu Almosnino s-a nascut intr-o familie in care si mama si tatal sunt poeti. A urmat cursurile Liceului de Coregrafie “George Enescu” din București pentru a deveni in 1981 angajat al Operei Naționale din București. A debutat ca solist in 1983, devenind maestru de balet in 2000. A fost artist invitat de diferite festivalui nationale si internationale, de-a lungul carierei colaborand cu importante nume din baletul romanesc si international.

Cateva dintre rolurile in care a dansat sunt Romeo din “Romeo si Julieta” de Prokofiev, Rotbart din “Lacul lebedelor” de P.I.Ceaikovski, Espado din “Don Quijote” de L.Minkus, Escamillo din “Carmen” de G. Bizet, Frollo din “Notre Dame de Paris”, Karenin din “Anna Karenina” de P.I. Ceaikovski, Printul si Drosselmayer din “Spargatorul de nuci” de P.I. Ceaikovski, etc.

A colaborat cu coregrafi precum Oleg Danovschi, Ioan Tugearu, Alexa Mezincescu, Mihaela Atanasiu, Gelu Barbu, Yuriy Papcko, Valeriy Kovtun, Charles Vodoz, Doina Andronache, Răzvan Mazilu, pe scene din Germania, Austria, Elveția, Belgia, Spania, Franța, Turcia, Coreea de Nord, Grecia, Olanda, Luxemburg, Italia, Bulgaria, Uniunea Sovietică, Marea Britanie.

Balerinul Tiberiu Almosnino a obtinut diferite premii precum cel de interpretare acordat de Uniunea Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali, pentru rolurile Petrucchio și Romeo, dar si pentru rolul Manfred, obtinand distincția „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, acordată de Președintele României.