Elita baletului romanesc

Ord. dupa

De-a lungul carierei a obtinut premii si distinctii precum “Prix Ben...

Nume important al baletului romanesc din ultimele decenii, este una di...

A obtinut premii si distinctii precum titlul de „Cea mai buna baleri...

1 comentarii

A obtinut diferite premii pentru interpretare la concursurile de balet...

Tiberiu Almosnino s-a nascut intr-o familie in care si mama si tatal s...

Afiseaza
comentarii

A obtinut premii si distinctii precum titlul de „Cea mai buna balerina a anului 2001“ din partea revistei Danza & Danza din Milano, “Crucea de Onoare a Romaniei in grad de Cavaler” in anul 2002 dar si “Crucea de Onoare a Romaniei in grad de Ofiter” in 2012 Romania Medalia de argint la Concursul de la Jackson, Mississippi – Statele Unite ale Americii, in 1990, fiind fondatoarea Fundatiei Culturale “Simona Noja” si a studioului de dans “Dance Arts Vienna”.

Simona Noja este nascuta la Cluj si a absolvit atat Liceul de Arta-Coregrafie cat si Facultatea de Filologie din acest oras. A fost prim-balerina a Operei Romane din Cluj, “Deutsche Oper am Rhein”, “Deutsche Oper Berlin”, “Wiener Staatsoper”, colaborand si cu “Teatro Colon” – Buenos Aires, Opera Romana – Bucuresti, “Staatstheater” – Hanover, “Finisch National Ballet” – Helsinki, “Staatsballett” – München, “Opera di Roma”, “Teatro Municipal” – Santiago de Chile, “Swedisch Royal Ballet” – Stockholm,  “Bolshoi Teatr” – Moscova, “Frankfurter Ballett”, “Stuttgarter Ballett”, “Semper Oper Dresden”, “San Carlo di Napoli”, “La Scala di Milano”, in prezent fiind directoarea Scolii de Balet a Operei de Stat Vieneze.

Pe parcursul carierei i-a avut ca parteneri pe Roberto Bolle, Jose Manuel Carreno, Manuel Legris, Vladimir Malakhov, Sebastian Marcovici, Massimo Murru, Giuseppe Picone si Igor Zelenski, lucrand cu coregrafi precum Ray Barra, Nils Chiste, John Clifford, Boris Eifmann, William Forsythe, Hans van Mannen, John Neumeier, Heinz Spoerli, Sir Peter Wright si Renato Zanella.

 

 

 

 

Data actualizarii: 12/08/2015

  • Corina Dindelegan :

    Sâmbătă, 11 iulie, ora 18.00 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, Simona Noja alături de maestrul de balet Vasile Solomon, artiștii Boris Nebyla, Shoko Nejime, Gianpiero Tiranzoni și prof.Luminița Toader finalizează Masterclasses de balet cu un spectacol. Intrarea este liberă! Cei care doresc să o revadă pe Simona Noja sunt bineveniți!