Cei mai importanti percutionisti romani: toba, timpan, xilofon, marimbafon, clopote, tamburina etc.

Ord. dupa

Daruit total percutiei, este unul dintre cei mai apreciati profesioni...

1 comentarii

Tanarul muzician este unul dintre reprezentatii de varf ai generatiei ...

1 comentarii

Percutionist din tanara generatie, este un desavarsit virtuoz al marim...

Actualmente este unul dintre cei mai apreciati percutionisti profesion...

Dupa o perioada in care a cantat muzica usoara impreuna cu trupa “Si...

Afiseaza
comentarii

Actualmente este unul dintre cei mai apreciati percutionisti profesionisti la nivel international care s-a dedicat in exclusivitate promovarii muzicii contemporane.

S-a nascut in 1954 la Cluj-Napoca si a studiat  percutia la Conservatorul din orasul natal dar si in Elvetia, la Basel, devenind apoi artist liber profesionist. Laureat al unor concursuri importante precum Concursul National “Bucuresti” sau Concursul International “Gaudeamus” de la Rotterdam,  a avut numeroase aparitii in cadrul festivalurilor de muzica noua, colaborarile cu compozitorii contemporani avand drept rezultat o serie de lucrari prezentate in prima auditie si dedicate chiar lui.

Concertand atat ca solist cat si ca solist acompaniat de orchestra sau cu ansambluri camerale, muzicianul stabilit in Elvetia are o preocupare aparte pentru promovarea creatiilor tinerilor compozitori, realizand insa si inregistrari cu opusuri apartinand unor nume celebre ale muzicii noi precum Stockhausen, Henze sau Xenakis.

Pe langa activitatea interpretativa, Mircea Ardelean are si o intensa si ampla activitate pedagogica activand ca profesor la Conservatorul din Lugano, si recent ca profesor invitat la alte conservatoare renumite precum cele din Milano, Lucerna, Sankt Petersburg etc. De asemenea, este solicitat sa sustina workshopuri si masterclass-uri in Europa, Asia si cele doua Americi, numarandu-se printre docentii cursurilor internationale de la Darmstadt.


Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close