Cei mai importanti percutionisti romani: toba, timpan, xilofon, marimbafon, clopote, tamburina etc.

Ord. dupa

Daruit total percutiei, este unul dintre cei mai apreciati profesioni...

1 comentarii

Tanarul muzician este unul dintre reprezentatii de varf ai generatiei ...

1 comentarii

Percutionist din tanara generatie, este un desavarsit virtuoz al marim...

Actualmente este unul dintre cei mai apreciati percutionisti profesion...

Dupa o perioada in care a cantat muzica usoara impreuna cu trupa “Si...

Afiseaza
comentarii

Percutionist din tanara generatie, este un desavarsit virtuoz al marimbei, apreciat la nivel international si totodata un pedagog de inalta tinuta, multi considerandu-l chiar cel mai bun din lume la aceasta ora.

Nascut la 31 iulie 1975 la Bucuresti,  a inceput studiul muzicii de la varsta de 5 ani, fiind rapid atras de percutie. Dupa ce si-a facut debutul la doar 13 ani la Filarmonica “George Enescu” ,  si-a desavarsit pregatirea in strainatate, absolvind Universitatea “Mozarteum” de la Salzburg la clasa de marimba a profesorului Peter Sadlo.

Dupa absolvire, Bogdan Bacanu a sustinut recitaluri si concerte in Europa, Asia si America de Nord alaturi de muzicieni de renume precum  Gideon Kremer, Keiko Abe, Heinrich Schiff,  Seiji Ozawa, Kent Nagano ori Horia Andreescu. De asemenea a concertat in compania unor orchestre celebre precum “Stuttgarter Kammerorchester”, “Heilbronner Symphonieorchester”, Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, Orchestra Nationala Radio sau a unor ansambluri alcatuite din membri ai orchestrelor filarmonicilor din Londra, Madrid, New York etc.

In paralel cu activitatea interpretativa, Bogdan Bacanu are si o prodigioasa activitate pedagogica fiind profesor la Universitatea privata “Anton Bruckner” din Linz unde a activat de la varsta de 23 de an si in prezent la Academia de vara de la Salzburg, si  sustinand  mastersclass-uri in mai multe tari din lume.

Percutionistul roman este implicat si in proiecte importante precum infiintarea Concursului international de marimba de la Linz sau fondarea cvartetului “WAVE”, axat pe interpretarea muzicii baroce.

Data actualizarii: 10/06/2015