Cei mai importanti si cunoscuti dramaturgi romani

Ord. dupa

Nascuta la 1960 in Targu Mures, Alina Nelega este un important dramatu...

Nascut la 21 septembrie 1959 in Republica Moldova, Constantin Cheianu ...

Nascut la 19 august 1935, Dumitru Radu Popescu este un important drama...

Elise Wilk este una din noile voci dramaturgice din Romania. Textele e...

Gianina Carbunariu s-a nascut la 9 august 1977 si este unul dintre cei...

Nascuta la 4 ianuarie 1969 in Bucuresti, Lia Bugnar este o actrita si ...

2 comentarii

Nascut la 29 ianuarie 1956 in Radauti, Matei Visniec este un poet si d...

Nascuta la 27 iulie 1977, in Ploiesti, Mihaela Michailov este unul di...

Nascut la 5 octombrie 1967 in Brasov, Mihai Ignat este un poet si dram...

Nascut la 31 martie 1974, in comuna Lehiu, judetul Calarasi, Mimi Bran...

Nascut la 12 iulie, 1943 in Bucuresti, Radu F. Alexandru (Radu Alexa...

Nascuta in anul 1967 in Bucuresti, Saviana Stanescu este un dramaturg,...

Nascut la 13 august 1982, Stefan Peca este unul dintre cei mai importa...

Afiseaza
comentarii

Nascuta la 27 iulie 1977, in Ploiesti, Mihaela Michailov este unul dintre cei mai importanti tineri dramaturgi din Romania. Critic de teatru, scriitor, artist comunitar, Miheala Michailov preda la masteratului de scriere dramatica si de pedagogie la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale din Bucuresti.

A participat la burse si rezidente de dramaturgie oferite de catre Royal Court Theatre, Londra, Lark Theatre, New York, Récollets – Centru International de rezidente artistice, Paris. A scris analize teatrale in revistele si publicatiile: Observator cultural, Dilema Veche, Suplimentul de Cultura, Scena.ro.

Printre textele sale se numara Complexul Romania, Interzis sub 18 ani, Capete infierbantate, Copii rai, Google tara mea! Sub Pamant, Familia Offline, Profu’ de religie, Fata de drepturi, MASKAR (INTRE). Piesele sale au fost traduse in bulgara, engleza, franceza, germana, maghiara.

Piesa Copii rai a fost prezentata in cadrul mai multor festivaluri de teatru din Franta.  Piesa Google tara mea! a fost pusa in scena la Scène Nationale du Petit-Quevilly, Festival Corps de Textes Europe, la Maison d’Europe et d’Orient, Paris. Mihaela Michailov a tinut conferinte si a avut prezentari despre teatrul si dansul din Romania la Avignon, Luxemburg, Lublin, Paris, Tokyo, Viena.
A colaborat cu regizoarele si regizorii Radu Apostol, Alexandra Badea, Catinca Draganescu, Alexandru Mihaescu, Ioana Paun, Bobi Pricop, David Schwartz. In 2013 a coordonat alaturi de regizorul Radu Apostol proiectul Copiii migratiei, in cadrul caruia a scris textul Familia Offline, jucat de 9 copii si de doi actori profesionisti. Textul a fost prezentat la New York, in cadrul proiectului Eastern European Playwrights: Women Write The New si la Badisches Theater din Karlsruhe.

Mihaela Michailov este coordonatoarea mai multor ateliere de teatru pentru copii si adolescenti si este cofondatoare a Centrului de Teatru Educational REPLIKA, alaturi de Radu Apostol, Viorel Cojanu si Mihaela Radescu.