Cei mai importanti si cunoscuti dramaturgi romani

Ord. dupa

Nascuta la 1960 in Targu Mures, Alina Nelega este un important dramatu...

Nascut la 21 septembrie 1959 in Republica Moldova, Constantin Cheianu ...

Nascut la 19 august 1935, Dumitru Radu Popescu este un important drama...

Elise Wilk este una din noile voci dramaturgice din Romania. Textele e...

Gianina Carbunariu s-a nascut la 9 august 1977 si este unul dintre cei...

Nascuta la 4 ianuarie 1969 in Bucuresti, Lia Bugnar este o actrita si ...

2 comentarii

Nascut la 29 ianuarie 1956 in Radauti, Matei Visniec este un poet si d...

Nascuta la 27 iulie 1977, in Ploiesti, Mihaela Michailov este unul di...

Nascut la 5 octombrie 1967 in Brasov, Mihai Ignat este un poet si dram...

Nascut la 31 martie 1974, in comuna Lehiu, judetul Calarasi, Mimi Bran...

Nascut la 12 iulie, 1943 in Bucuresti, Radu F. Alexandru (Radu Alexa...

Nascuta in anul 1967 in Bucuresti, Saviana Stanescu este un dramaturg,...

Nascut la 13 august 1982, Stefan Peca este unul dintre cei mai importa...

Afiseaza
comentarii

Nascuta la 4 ianuarie 1969 in Bucuresti, Lia Bugnar este o actrita si regizoare de teatru, scenarista, dramaturg si scriitoare din Romania. A absolvit in 1995 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, Bucuresti, sectia actorie la clasa profesoroarei Sanda Manu.

Isi monteaza piesele pe scenele de teatrelor independente si lucreaza adesea cu actorii Marius Manole, Ilinca Manolache, Anghel Damian, Ana Ularu, Radu Iacoban, Catalin Babliuc, Istvan Teglas.

A scris textele urmatoarelor piese de teatru, montate de ea: Peretele, Masculin-Feminin, Doua liniute, Fata din Curcubeu si a semnat scenariul lungumetrajului Buna! Ce faci?.

Piesele Liei Bugnar s-au jucat pe scena Teatrului National din Bucuresti (Sapte dintr-o lovitura, regia Ion Caramitru), Teatrului Metropolis, Teatrului Mic, Teatrului Radu Stanca din Sibiu (Felii), Teatrului Nottara, Godot-Cafe Teatru si Teatrului Bulandra, Teatrului Odeon, Teatrului LUNI de la Green Hours (Aici nu se simte, Sta sa ploua, Fir`mituri, Oase pentru Otto).

Lia Bugnar a obtinut Marele premiu Fringe Festival Dublin, 2004 pentru Oase pentru Otto.

 


  • CRISTINA CRACIUN :

    AM FOST COLEGI 4 ANI DACA AS FI FOST BARBAT MI AS FI SPUS LIA ESTE TIPUL DE FEMEE CU CARE NU TREBUIE SA TE CASATORESTI II SIMTEAI RAUTATEA SI IRONIA CURGAND PRIN FIBRE MOCNEA IN EA INVIDIA SI CAUTA PARCA CEVA PE CINEVA PE CARE SA DISTRUGA SA SE RAZBUNE PENTRU ASI SATISFACE O PLACERE CRED CA IN GENA SAU COPILARI EI A FOST O TARA SAU O EXPERIENTA TRAUMATIZANTA BIATA FATA SUFERA DE O BOALA A SUFLETULUI CEVA INTRE TRUFIE SI FALSA MODESTIE .UN PREOT CU HAR AR PUTEA SA O SALVEZE MAI REA DECAT EA FIIND DOAR MANU SANDA O DISTRUGATOARE DE TALENTE ,MESCHINA CARE A SCHIMBAT IN RAU MULTE DESTINE IN GENERAL FEMEI SENSIBILE SI FRUMOASE CARE SI DUPA ABSOLVIRE AVEAU COSMARUL sharei manuu in plan opus situindu se superba IRENA ILIE care scarbita de atatia monstri cu chip uman sa retras ..inspiratia FELICIEi

  • CRISTINA CRACIUN :

    AM FOST COLEGI 4 ANI DACA AS FI FOST BARBAT MI AS FI SPUS LIA ESTE TIPUL DE FEMEE CU CARE NU TREBUIE SA TE CASATORESTI II SIMTEAI RAUTATEA SI IRONIA CURGAND PRIN FIBRE MOCNEA IN EA INVIDIA SI CAUTA PARCA CEVA PE CINEVA PE CARE SA DISTRUGA SA SE RAZBUNE PENTRU ASI SATISFACE O PLACERE CRED CA IN GENA SAU COPILARI EI A FOST O TARA SAU O EXPERIENTA TRAUMATIZANTA BIATA FATA SUFERA DE O BOALA A SUFLETULUI CEVA INTRE TRUFIE SI FALSA MODESTIE .UN PREOT CU HAR AR PUTEA SA O SALVEZE