Ord. dupa

Sala Media a Teatrului National Bucuresti a fost gazda recitalului sus...

Abel - Edison Corban was born in Bacau (Romania) and began piano lesso...

Ostad (Master) ALI ASGHAR RAHIMI

I...

”A chant of worlds – a blend of blues and songs with a drawl” is...

ANA BOLDEA was born on November 08, 1993 in Constanta. Since 2010 she ...

Andreea Stoica: Andreea Stoica’s journey in music began at the ag...

Inregistrarea video si galeria foto a concertului Autumn Mood de pe 29...

Avanpremiera spectacolului The Fever de la Teatrul National, care a in...

Liviu IFTENE Tenorul brașovean Liviu IFTENE, născut în 13 m...

Inregistarea video a concertului Chants of Lights, sustinut de Ali As...

CHRISTIAN BADEA – Symphony and Opera Conductor Christian Bade...

Banca Transilvania Deloitte Mobexpert

Tineri muzicieni au concertat în  celebra biserică St. Martin-in-th...

Societatea Muzicala, The Cotroceni National Museum and The Ministry...

  Conf. Dr. Dragos Calin si-a desfasurat activitatea stiin...

Constantin Borodin s-a nascut la Chisinau, Republica Moldova si studia...

Cornelius Zirbo, 20, was born in Cluj-Napoca where he began his musica...

Cântul bizantin își are rădăcinile în tradiția rugăciunii bibl...

Produsele de la sponsorii Societatii Muzicale care au ramas dupa Sapta...

  Romanian baritone Cristian  Ruja is an opera and vocal-symp...

Societatea Muzicala organizeaza un curs de Filosofie Generala, de nive...

Anticii credeau, ba chiar erau convinsi ca daca vrem sa aflam ce sunt ...

Profesorul: Coordonatorul cursului si lectorul principal este Lau...

Afiseaza
comentarii

Conf. univ. dr. Dragos Calin despre compozitorul Dan Popescu

Conf. univ. dr Dragos CalinPasiunea si talentul nu pot sa fie ascunse! Ele razbat intotdeauna, asemeni ghioceilor ce se ivesc de sub plapuma zapezii la inceput de primavara, oricat de tarziu ar ajunge aceasta. Dan Popescu este un antreprenor de succes, inginer de profesie, dar cu o nestapanita pasiune pentru frumos, exprimat in cea mai desavarsita forma a sa, MUZICA!

Ne-am cunoscut in urma cu aproape doi ani, la cursurile de cultura generala muzicala ale Societatii Muzicale. Am remarcat, de la inceput, interesul deosebit pentru fenomenul muzical, numeroasele intrebari, deosebit de pertinente, dezvaluind cunostintele avansate ale domnului Popescu.

Ulterior am aflat ca dansul a avut preocupari concrete pentru muzica, studiind pianul si teoria muzicii in copilarie cu una dintre personalitatile marcante ale muzicii romanesti, compozitorul Liviu Dandara. Viata, cu meandrele ei binecunoscute, a facut ca activitatea si profesia fostului elev al Scolii de Muzica nr. 5 din Bucuresti sa se dezvolte in planuri total diferite, dar pasiunea pentru muzica a ramas acolo, ca intr-o camera magmatica, intr-o continua acumulare, asteptand eruptia. Iar aceasta a venit, factorul declansator fiind fiica domnului Popescu, pasionata, cum altfel, de acelasi fenomen al artei sunetelor!

Prezenta la cursurile Societatii Muzicale a venit astfel firesc, din nevoia de confirmare a unor cunostinte acumulate cu ani in urma. Cu o timiditate specifica oamenilor valorosi, domnul Popescu mi-a marturisit, la sfarsitul primului curs, ca este pasionat de compozitie, intrebandu-ma, stingher, daca imi poate arata una dintre compozitiile domniei sale. Din acel moment, colaborarea noastra a atins un nivel nou, aproape fiecare saptamana dezvaluindu-mi noi creatii muzicale, micile mele sfaturi incurajandu-l tot mai mult pe compozitor spre a da frau liber inspiratiei si pasiunii, care m-au cucerit! Ritmul compunerii lucrarilor a fost unul incredibil, in special pentru o persoana extrem de ocupata si cu multiple responsabilitati, dar care se regaseste intru-totul in fata pianului, relaxandu-se, dupa cum spunea Enescu, „de o munca printr-o alta munca”.

Un impatimit romantic, indragostit de creatiile lui Chopin, dar si ale marilor muzicieni rusi, intre care Ceaikovski si Rachmaninov raman favoritii sai, compozitorul Dan Popescu este, de acum, o certitudine. Lucrarile sale, deosebit de placute, cu o armonie calda si ritmuri extrem de interesante, unele deosebit de complexe, fiind dovada vie ca pasiunea nu cunoaste limite si nici oprelisti! Cunoscandu-i talentul si tenacitatea, sunt convins ca primul concert cu lucrari din creatia sa este doar un inceput si sunt bucuros de faptul ca voi fi prezent la acest eveniment, ce consemneaza prima auditie si prima iesire la rampa a creatorului!

Data actualizarii: 04/06/2017