Catalogul Societatii Muzicale – compozitori

Ord. dupa

Reprezentant al tinerei generatii de compozitori romani, Gabriel Almas...

Nascuta pe 14 mai 1969 la Bucuresti, Irinel Anghel este absolventa a U...

Cristian Bence-Muk este unul dintre tinerii reprezentanti ai şcolii m...

Dintre premiile si distinctiile obtinute de compozitor, mentionam Pre...

Nascuta pe 19 septembrie 1957 in Racila, Garleni, judetul Bacau, Carme...

Artist plurivalent, Rasvan Cernat si-a relevat talentul cu precadere i...

1 comentarii

Nascuta in 1952, Maia Ciobanu este absolventa a Universitatii National...

Nascuta in 1963 la Baia Mare, Dora Cojocaru a aprofundat studiul artei...

Nascut in 1936 la Bucuresti, Nicolae Coman incepe studiul muzicii in a...

Compozitor versatil, Catalin Cretu este unul dintre reprezentantii gen...

Nascuta pe 13 iulie 1953 la Bucureşti, Violeta Dinescu a absolvit Uni...

Eugen Doga s-a nascut la 1 martie 1937 in satul Mocra din Transnistria...

Apreciata pentru versatilitatea expresiei muzicii sale, Felicia Doncea...

Marius Dragomir s-a nascut in Brasov, la 19 Aprilie 1969. Bunicul din ...

Reprezentata a generatiei mature de compozitori romani, Adina Dumitres...

Armand Florea e un compozitor, cineast si teoretician care traieste la...

Zsolt Garai s-a nascut in data de 23 octombrie 1979 la Arad şi a ince...

Nascut pe 14 noiembrie 1953 la Craiova, Sorin Lerescu a urmat cursuril...

Nascut in anul 1985, Vlad Maistorovici caştiga la doar 16 ani o bursa...

Gabriel Malancioiu a inceput studiul compozitiei sub indrumarea maestr...

Lucian Manea was born in Bucharest and with his parents moved to USA w...

Imbinand calitatea de pianist cu cea de compozitor, Mihai Maniceanu es...

Laura Manolache e nascuta la 11 mai 1959 la Bucuresti si a urmat cursu...

SERBAN MARCU, nascut in 1977 in Brasov, este unul dinte cei mai apreci...

Nascut in 1965 la Cluj, Cristian Marina a inceput studiul muzicii in c...

Afiseaza
comentarii

Marius Dragomir s-a nascut in Brasov, la 19 Aprilie 1969. Bunicul din partea tatalui a fost cel care i-a descoperit talentul muzical. La patru ani Marius Dragomir face primii pasi pe scena la Festivalul „Lira de Aur” unde castiga Premiul Intai interpretand la vioara „Balada lui Ciprian Porumbescu”. Prestatia muzicala a lui Marius Dragomir a fost inedita, Marius Dragomir interpretand, pentru prima data la acest Festival, atat vocal cat si instrumental, la trompeta. In acelasi an Marius Dragomir primeste nota maxima si obtine Trofeul „Steaua fara nume” Festival-concurs national de inalt prestigiu profesional.

Marius Dragomir - compozitor Ethno Symphonica

Marius Dragomir a devenit renumit pentru perfomantele originale in muzica precum si pentru compozitiile proprii, care au avut succes si pe care criticii de arta le-au apreciat. Primul sau album Voice of Nature din 1992 a trezit curiozitatea publicului pentru un gen nou adus pe piata romaneasca, muzica electronica progresiva. Din nou Marius Dragomir uimeste cu flexibilitatea sa in materie.

In anul 1993, albumul „MAGICIANUL”, se bucura de o lansare de exceptie la prestigiosul magazin MUZICA din Bucuresti, unde vin sa il sustina si sa interpreteze in cadrul unui spectacol inedit, cele mai sonore nume ale muzicii pop contemporane.

In anul 1995 Marius Dragomir revolutionat industria muzicala din Romania cand a aparut pe scena muzicala cu un nou stil de muzica numit de autor Kashay-music sau Etno-pop cu Hitul si albumul numit „Party in Transylvania.” Dupa acest succes au urmat numeroase albume cu mare priza la public.

In 2015 „Marius G. Dragomir vine in fata noastra redescoperit, reinventat, cu un produs absolut surprinzator. Cand am ascultat acest album am fost complet surprins, aveam prejudecatile mele, nu ma asteptam la asa ceva, Ethno Symphonika este un proiect cat se poate de clasic si bine incadrat in rigurozitatile clasice, in canonul classic,a fost cel mai surpinzator lucru. M-am apucat muncitoreste sa ascult albumul, acesta incepe in forta, simfonic, te simti ca in salile vieneze si berlineze din secolul 19-inceputul secolului 20. Muzica acestui album te duce la Wagner, are de toate, are sensibilitati si pasaje atat de romantice care te scot din Wagner si te duc cu gandul la Haydn si chiar la Mozart, compozitiile timpurii. Unele pasaje sunt cunoscute pentru toata lumea: Calusul, Ciuleandra, Bate vantul, latra cainii si toate bijuteriile lautaresti si populare din perioada interbelica si chiar perioada dinainte de razboaie.  Este un lucru foarte bine gandit, pentru ca apropie publicul de folclor, de muzica simfonica, dar face si reversul medaliei foarte bine: apropie publicul muzicii clasice de folclor sa redescopere valorile si traditiile romanesti. Ca si Enescu, Bartok, Dvorak, Sibelius si toti compozitorii est-europeni, mai ales cei rusi, si Marius G. Dragomir a imbinat folclorul si traditia romaneasca, le-a simfonizat si le-a oferit publicului cult, dar sa faci acest lucru in anul 2015, noua, celor de la Libris Brasov ni se pare un mare act de curaj, si pentru acest lucru ii multumim pentru acest disc extraordinar. Va invit sa achizitionati acest album pentru a descoperi o muzica, la care, va asigur ca nu va asteptati.” Horia Nilescu (Director Multimedia & Evenimente Libris Brașov)

Mihai Cosmin Popescu– Radio Romania Actualitati: „Ii multumesc lui Marius G. Dragomir pentru ca ma intoarce in timp, am intinerit odata cu acest album, a fost o surpriza, si am avut  marea bucurie de a redescoperi un creator de valoare. De fapt, cred eu, motivele populare pe care le intalneam in stilul Kashay sau Ethno al dlui Dragomir le regasim acum in aceste rapsodii. Va invit cu toata sinceritatea si cu tot sufletul sa-l redescoperiti pe compozitorul Marius G. Dragomir si creatia sa, sigur mai are multe de spus in lumea muzicii.”

ETHNO SYMPHONIKA album: „Aceasta muzica este venita din adancul sufletului meu, unde am impletit teme populare romanesti ca intr-un spic de grau, dupa ce am trecut prin toate fazele alchimice, presarate cu ingrediente secrete componistice, orchestrale…iata si „painea„, muzica pentru „gustul„ urechilor noastre.” MARIUS G. DRAGOMIR

CD-ul „Ethno Symphonika” are inclus 13 compozitii de muzica culta: o rapsodie in patru parti, un concert de pian, un cvartet de coarde, un concert pentru vioara si alte compozitii originale de gen clasic; este muzica clasica cu teme profunde si pline de incarcatura… ce se adreseaza atât cunoscatorilor dar si celor care descopera acum acest stil de muzica.

Ethno Symphonika- muzica pentru suflet ce te poarta in lumea basmelor si legendelor populare romanesti.

Data actualizarii: 19/09/2015