Catalogul Societatii Muzicale – tenori

Ord. dupa

Nascut in 1979, tenorul Florin Budnaru a absolvit Universitatea Națio...

Nascut in 1954, la Bucuresti, tenorul Cristian Caraman a inceput studi...

Florin Diaconescu s-a nascut la Busteni la 19 octombrie 1942. Desi nu ...

Tenorul Cosmin Ifrim a fost membru in ansamblul Operei de Stat din Vie...

Solist al Teatrului de Opereta si Musical Iona Dacian din Bucuresti in...

Nascut la Timisoara intr-o familie de origine italiana. tenorul Alfred...

Tenorul Daniel Zah a studiat cantul vocal urmand cursurile universitar...

Afiseaza
comentarii

Nascut in 1954, la Bucuresti, tenorul Cristian Caraman a inceput studiul muzicii inca din copilarie cand descifreaza tainele viorii. Adevarata sa vocatie avea sa fie insa cantul vocal, pe care l-a aprofundat in cadrul cursurilor urmate la actuala Universitate Nationala de Muzicala din Bucuresti, absolvite in 1986.

Activitatea profesionala a lui Cristian Caraman in domeniul vocal a inceput insa ceva mai devreme, cand in perioada 1979-1981 s-a numarat printre membrii Corului Ansamblului Doina al Armatei, fiind remarcat pentru calitatile sale si de multe ori selectat pentru a sustine partituri solistice.

Dupa ce pana 1990 a activat ca solist in cadrul Teatrului Liric din Craiova, Cristian Caraman a devenit apoi angajat al Teatrului Opereta si Musical Ion Dacian din Bucuresti, pe scena caruia poate fi aplaudat si astazi, si in paralel colaborator altor institutii de spectacol din tara precum Opera Nationala din Cluj, Opera Nationala Timisoara, Teatrul Nae Leonard din Galati, Filarmonica George Enescu din Bucuresti, etc.

Doctor in Muzica la UNMB, Cristian Caraman are in repertoriu un insemnat numar de roluri in titluri de referinta ale repertoriului de opera si opereta printre care Don Giovanni siFlautul fermecat de W. A. Mozart, La Traviata de G. Verdi, Liliacul de J. Strauss-fiul, West Side Story de L. Bernstein, Silvia de E. Kalman, My Fair Lady de F. Loewe, etc.

Nu in ultimul rand, Cristian Caraman are si o intensa activitate pedagogica in calitate de lector univ. dr. in cadrul UNMB  si teologica, predicat ca diacon in biserici evanghelice si baptiste din Bucuresti.

Data actualizarii: 20/06/2016