Cei mai importanti lutieri romani

Ord. dupa

Nascut in 1965 la Focsani, descopera chitara in anul 1987 sub indrumar...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Viorile sale, confectionate din lemn de paltin cret ce se intalneste doar in Muntii Carpati, se bucura de mare succes pe plan mondial ajungand sa fie cerute inclusiv in S.U.A si Japonia si primind aprecierile unor mari artisti precum lordul Yehudi Menuhin.

Nascut la 3 aprilie 1959 la Ibanesti, judetul Mures, Vasile Gliga isi incepe cariera in fabrica de viori de la Reghin ca mester, alaturi de sotia sa.

Parcurgand treptele profesionale specifice, Vasile Gliga ajunge in functia de director al fabricii Reghin, dar marea cotitura a vietii sale se produce in momentul confectionarii unei viori care a fost declarata castigatoare la un concurs desfasurat la Cremona, orasul marilor familii de lutieri. Cu acest palmares, vioara este vanduta la Viena de catre Vasile Gliga, iar cu banii castigati pune bazele propriei fabrici de instrumente, avand pentru inceput doar 6 angajati.

Bucurandu-se de un mare success, lutierul roman extinde fabrica si ajunge sa deschida filiale ale acesteia si in afara tarii, numele sau fiind inclus in cataloagelor ce reunesc cei mai buni constructori de instrumente din lume.

Data actualizarii: 10/06/2015