Cei mai importanti organisti si clavecinisti romani

Ord. dupa

Membru al ansamblului de muzica baroca Continuo, organistul se numara...

Marcel Octav Costea (26 ianuarie 1957, Hunedoara) este compozitor, org...

Absolventa a Conservatorul “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti, si ...

Produs al scolii romanesti de muzica, Valentin Radu este astazi printr...

Unul dintre cei mai apreciati pianisti acompaniatori  si o iscusita c...

Afiseaza
comentarii

Produs al scolii romanesti de muzica, Valentin Radu este astazi printre cei mai apreciati conducatori de formatii de muzica veche de peste Ocean datorita calitatii interpretative a acestora si a repertoriului cu totul special care este abordat.

Nascut la 27 octombrie 1956 la Bucuresti, Valentin Radu a inceput studiul pianului la doar patru ani avand primele sale aparitii publice pe scena Filarmonicii “George Enescu” . Castigator la 16 ani al unui important premiul international la Concursul de pian de la Roma, Valentin Radu a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, specializandu-se in dirijat si orga. Studiile au fost apoi completate la “Juilliard School of Music”, unde a devenit cel mai tanar doctor in arte muzicale din istoria institutiei.

Castigator, in calitate de organist al unor premii importante ca premiul I la Concursul International de la Saarbrücken sau medalia de argint la Concursul International “J.S.Bach” de la Leipzig, Valentin Radu s-a remcarcat si ca dirijor, aflandu-se la pupitrul multor orchestre si ansambluri vocale din Europa si S.U.A, inclusiv cele de la noi din tara.

Imbinand cele doua preocupari ale sale, Valentin Radu, stabilit in S.U.A, are o activitate insemnata in domeniul promovarii muzicii vechi in calitate de conducator al unor ansambluri pe care le-a si infiintat, asa cum sunt Orchestra de cameră “The Juilliard Bach Players” sau institutia americana de cultura ”Vox Ama Deus”.

Invitat sa reinaugureze orga refacuta din Capela imperiala a Palatului Schönbrunn din Viena pe care a cantat si Mozart, Valentin Radu, care desfasoara si o intensa activitate didactica peste ocean, este un recunoscut ambasador cultural intre tara noastra si S.U.A.

 

 

Data actualizarii: 27/09/2015