Cei mai importanti violoncelisti romani

Ord. dupa

Dedicata in special muzicii contemporane romanesti, este apreciata pen...

Laureat al Concursului International "Ceaikovski" de la Moscova, Andre...

Considerat unul dintre cei mai importanti violoncelisti europeni si de...

Dan Prelipcean s-a nascut la Campulung Moldovenesc. A studiat la Conse...

Nume sonor al artei interpretative romanesti, Marin Cazacu este poate ...

Mirel Iancovici, cellist, teacher, composer, arranger and conducto...

1 comentarii

Unul dintre cei mai activi tineri muzicieni romani, varf al generatiei...

Afiseaza
comentarii

Aflata printre varfurile tinerei generatii, desfasoara o apreciata si intensa activititate internationala, fiind considerata deja un veritabil virtuoz al acestui instrument, definit printr-o intuitie muzicala deosebita si o tehnica desavarsita.

Nascuta in 1980 la Bucuresti,  a inceput studiul violoncelului la varsta de 10 de ani, ulterior urmand cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti cu profesorii Vasile Tugui si Marin Cazacu. Timp de trei ani, intre 2004-2007, a fost masteranda a prestigioasei “Hochschule für Müsik” din Koln, in decursul anilor participand si la masterclass-uri sustinute de profesori eminenti in Romania si Europa.

Detinatoare a multor premii nationale si internationale,  cunoaste consacrarea pe plan mondial odata cu castigarea premiul I in doua competitii de mare renume: Concursul international “Young Concert Artist” din New York si Concursul international “Arturo Bonucci” de la Roma.

Din acest moment pentru tanara violoncelista a inceput o intensa cariera internationala pe parcusrul careia, dupa debutul pe scena Filarmonicii din Berlin alaturi de Orchestra Simfonica din Berlin, a evoluat in compania unor orchestre celebre precum Orchestra Simfonica din Bari, Filarmonica din Shanghai, Orchestra Simfonica din Ohio, Filarmonica “George Enescu” sau Orchestrele Radio, sub bagheta unor dirijori precum Oliver von Dohnányi, Gerhard Zimmermann sau Lorenzo Muti.

Pe langa activitatea solistica, Laura Buruiana are si numeroase aparitii in recitaluri camerale alaturi de partenerul sau de duo, Eduard Stan, dar si de alti muzicieni precum pianistii Matei Varga, Martin Tchiba sau Mara Dobrescu.