Cei mai importanti critici muzicali romani

Ord. dupa

Condei de prima marime al criticii muzicale si muzicolog cu o apreciat...

Dr. Corina Kiss este pedagog, muzicolog si compozitor. A urmat studiil...

14 comentarii

Publicist cu o intensa activitate, Costin Popa este un fin observator ...

Condei important al criticii muzicale romanesti, este fin observator a...

1 comentarii

Muzicolog si critic muzical cu preocupari atat in sfera muzicii clasic...

Afiseaza
comentarii

Condei important al criticii muzicale romanesti, este fin observator al vietii muzicale autohtone  dovedind o deosebita capacitate de a reliefa realizarile interpretilor si formatiilor camerale si simfonice cu plusurile si minusurile acestora.

Nascut la 2 decembrie 1942 la Cetatea Alba, in Ucraina de astazi,  a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, beneficiind de indrumarea unui colectiv de profesori eminenti.

Dupa finalizarea studiilor, s-a perfectionat prin participarea ca audient la cursurile de vara ale Conservatorului din Weimar si la cele de muzica contemporana de la Darmstadt.

In activitatea sa de critic muzical Dumitru Avakian a publicat articole, studii, cronici in reviste de specialitate cu precadere, a sustinut conferinte, concerte-lectii si emisiuni de radio si televiziune, a scris prezentari de discuri, a intreprins turnee artistice inclusiv impreuna cu orchestre si interpreti romani importanti.

De asemenea, s-a numarat printre cei care au colaborat la realizarea Dictionarului de termeni muzicali si desfasoara o intensa activitate didactica in mediul preuniversitar la Colegiul National de Muzica “George Enescu”. Actualmente publica articole pe blogul sau de pe site-ul adevarul.ro.

Data actualizarii: 10/06/2015

  • Un părinte :

    Buna seara.

    As vrea sa mentionez că domnul profesor oricât de mult a realizat în domeniul muzical, domeniu care presupune o anumită sensibilitate, moralitate și spirit umanitar, a dărâmat tot prin atitudinea dumnealui nedemnă nu numai pentru profesia de dascăl, cât și pentru renumele pe care îl are, față de elevii pe care i-a avut sau îi mai are. A reușit să dărâme suflete curate, să lovească fără să cunoască măcar, prin cuvinte dure și o atitudine de o cruzime nejustificată în niște copii la vârsta căutării și dezvoltării încrederii în sine. Cum ar putea să citescă ceva semnat de domnul profesor, cum ar putea să-l asculte vorbind despre frumusețea muzicii, despre înălțarea spiritului prin muzică? Este o antiteză, un… oximoron. Nu mai este credibil, la ce bun conferințe, emisiuni, prezentări? Să fi intrat în clasele dumnealui, acolo este adevărul.