Cei mai importanti critici muzicali romani

Ord. dupa

Condei de prima marime al criticii muzicale si muzicolog cu o apreciat...

Dr. Corina Kiss este pedagog, muzicolog si compozitor. A urmat studiil...

12 comentarii

Publicist cu o intensa activitate, Costin Popa este un fin observator ...

Condei important al criticii muzicale romanesti, este fin observator a...

Muzicolog si critic muzical cu preocupari atat in sfera muzicii clasic...

Afiseaza
comentarii

Condei important al criticii muzicale romanesti, este fin observator al vietii muzicale autohtone  dovedind o deosebita capacitate de a reliefa realizarile interpretilor si formatiilor camerale si simfonice cu plusurile si minusurile acestora.

Nascut la 2 decembrie 1942 la Cetatea Alba, in Ucraina de astazi,  a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, beneficiind de indrumarea unui colectiv de profesori eminenti.

Dupa finalizarea studiilor, s-a perfectionat prin participarea ca audient la cursurile de vara ale Conservatorului din Weimar si la cele de muzica contemporana de la Darmstadt.

In activitatea sa de critic muzical Dumitru Avakian a publicat articole, studii, cronici in reviste de specialitate cu precadere, a sustinut conferinte, concerte-lectii si emisiuni de radio si televiziune, a scris prezentari de discuri, a intreprins turnee artistice inclusiv impreuna cu orchestre si interpreti romani importanti.

De asemenea, s-a numarat printre cei care au colaborat la realizarea Dictionarului de termeni muzicali si desfasoara o intensa activitate didactica in mediul preuniversitar la Colegiul National de Muzica “George Enescu”. Actualmente publica articole pe blogul sau de pe site-ul adevarul.ro.

Data actualizarii: 10/06/2015