Semnalarea celor mai noi aparitii editoriale din sfera literaturii religios-teologice din Romania, atat ale ...

Ord. dupa

Agentia de stiri Angelus Communicationis ne informeaza ca a aparut un ...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca la Editur...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane anunta ca la Editura Ba...

Agentia de stiri Basilica informeaza ca la Editura Institutului Bibl...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca a aparut ...

Agentia de stiri Basilica si Sectorul cultural si comunicatii media al...

Agentia de stiri Basilica ne anunta ca la Editura Institutului Biblic...

Angelus Communicationis ne informeaza ca a aparut un nou numar al revi...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca a aparut ...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane ne anunta ca la Editur...

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane anunta ca a aparut numa...

Taine din Scripturi este o carte-document care-si conduce cititorul de...

A aparut un nou numar al revistei Actualitatea crestina, nr. 13/2016, ...

Recent, Editura Basilica a Patriarhiei Romane a publicat lucrarea "Cru...

Afiseaza
comentarii

Asa cum a fost anuntat cu ceva timp in urma, din dorinta de a facilita si mai mult accesul la citirea, meditarea si trairea Cuvantului lui Dumnezeu, Departamentul de Cercetare Biblica al Diecezei de Iasi a tiparit o noua editie a Bibliei realizate in Biserica Romano-Catolica.

Editia completa publicata in 2013 s-a bucurat de o primire destul de buna, lucru dovedit de faptul ca stocul s-a epuizat anul trecut. Cu toate avantajele acelei editii – care ramane de referinta, mai ales in privinta notelor si a celorlalte materiale auxiliare -, prezenta dezavantajul referitor la faptul ca era un volum greu de purtat. Asa ca s-a impus aproape de la sine necesitatea unei editii mai la indemana.

Acest lucru s-a concretizat prin munca din ultimii trei ani, indeosebi in vara trecuta si acum este momentul de a anunta ca Biblia in traducerea catolica este disponibila intr-o editie actualizata, eliberata de erorile de tehnoredactare care intervenisera. Noutatea cea mai importanta este prezenta accentelor grafice pe numele proprii si pe cele referitoare, de exemplu, la popoarele din timpul exodului. Aceste accente au fost puse urmand normele limbii romane referitoare la preluarea numelor straine in limba romana, lucru documentabil in cartile de specialitate referitoare la gramatica limbii romane.

Editia din 2016 a Bibliei este disponibila in doua formate: primul, 17/25 cm, pentru un total de 1.516 pagini, editie bicolora (negru si rosu), cusuta si legata cu coperte cartonate si plastifiate, si altul 13/18, pentru un total de 1.368 pagini, editie monocroma, cusuta si legata cu coperte cartonate si plastifiate.

Tiparirea s-a facut pe hartie speciala pentru tiparirea Bibliei, lucru care a fost posibil prin colaborarea cu United Bible Societies (UBS), prin intermediul Societatii Biblice Interconfesionale din Romania (SBIR), reprezentata de doamna Emilia Iorgandopol, care s-a ocupat de toate formalitatile si garantarile necesare: le multumim pentru disponibilitatea la colaborare si pentru modul cum au inteles s-o faca. Nu in ultimul rand, multumim lui Stefan Tamas si Dianei Perca, cu un aport foarte consistent la tehnoredactarea editiei de fata.

Referitor la contributia pentru achizitionarea acestei editii, formatul mare, 17/24, in doua culori, costa 95 lei, iar cel mic, 13/18, monocrom, costa 65 lei.

Ambele formate pot fi comandate de la Departamentul de Cercetare Biblica al Diecezei de Iasi (tel. 0768/767447; 0333/102208; e-mail: biblia_catolica@yahoo.ro; exista si posibilitatea comenzilor personalizate contactand Departamentul de Cercetare Biblica) sau de la librariile catolice din tara.

Un ultim lucru important: distribuirea acestei editii a inceput deja. Insa ea va fi prezentata oficial in cadrul sfintei Liturghii solemne prezidate de Ep. Petru Gherghel in catedrala din Iasi in Duminica Bibliei, la 26 martie 2017.


Sursa: Ercis.ro (aici)