Lista institutiilor religioase, care activeaza pe teritoriul Romaniei: Biserici, Culte oficiale si neoficiale,...

Ord. dupa

Arhiepiscopia Bisericii Armene din Romania este condusa de un arhiepis...

In ordinea ierarhica, Arhiepiscopia Bucurestilor este prima unitate ad...

Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti a fost infiintata in anul 1...

Afiseaza
comentarii

In ordinea ierarhica, Arhiepiscopia Bucurestilor este prima unitate administrativ-bisericeasca din cadrul Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, avand in subordine parohiile ortodoxe din municipiul Bucuresti, precum si pe cele din jud. Prahova si Ilfov.

Atributiile si activitatea Arhiepiscopiei Bucurestilor se divide in mai multe sectoare cu atributii tehnice: administrativ-bisericesc,  cultural si comunicatii media, invatamant si activitati cu tineretul, social-filantropic si misionar, economic-financiar, bunuri imobile bisericesti, monumente si contructii bisericesti, patrimoniu si pictura bisericeasca, agricol silvic si viticol, cimitire, monumente si servicii funerare, control financiar si audit intern.

Arhiepiscopul Bucurestilor este in acelasi timp mitropolit al Munteniei si Dobrogei si patriarh al Romaniei. Sediul Arhiepiscopiei este in municipiul Bucuresti.

Arhiepiscopia Bucurestilor: O noua sesiune a Examenului de capacitate preoteasca (Stiri - 12/07/2016)

Agentia de stiri Basilica a Patriarhiei Romane informeaza ca Arhiepiscopia Bucurestilor va organiza o noua sesiune a Examenului de capacitate preoteasca pentru candidatii din Eparhia Bucurestilor. ...

Data actualizarii: 25/07/2016