Catalogul Societatii Muzicale – organisti, clavecinisti

Ord. dupa

Reprezentanta a tinerei generatii de muzicologi romani, Irina Boga est...

Raluca Enea este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bu...

Zsolt Garai s-a nascut in data de 23 octombrie 1979 la Arad şi a ince...

Noemi Miklos este licentiata a Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din...

Vlad Nastase este un apreciat organist, cantorul Bisericii Lutherane (...

Irina Nastase a absolvit sectiile de clavecin si pian ale Facultatii d...

Unul dintre cei mai remarcabili organisti ai generatiei sale, Felician...

Simona  Sandulescu este artist liric si instrumentist  in cadrul Soc...

Afiseaza
comentarii

Simona  Sandulescu este artist liric si instrumentist  in cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune. Activitatea sa concertistica se concretizeaza in prezent prin participarea ca organist in concertele Orchestrei Nationale Radio, Orchestrei de Camera Radio, Corului Academic Radio si Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”. Ca organist solist a sustinut recitaluri la Sala Radio, Catedrala Sfantul Iosif, Universitatea Nationala de Muzica, Biserica Italiana, Biserica Franceza, dar si in tara. A participat ca organist in cadrul Festivalului „George Enescu” (editia 2013) si in cadrul Festivalului RadiRo (editia 2014). Activitatea sa este bogata si in domeniul muzicii de camera, sustinand numeroase recitaluri camerale alaturi de artisti renumiti.

Simona Sandulescu este Doctor in Muzica din anul 2010. A obtinut acest titlu datorita elaborarii tezei de doctorat cu titlul „Ilustrarea sintezei dintre vechi si nou in creatia organistica romaneasca din a doua jumatate a secolului XX”. Prin aceasta teza a adus la lumina creatii organistice romanesti inedite si prea putin cunoscute ale unor compozitori romani importanti: Sigismund Toduta (a realizat prima inregistrare a celor Sapte Corale de Craciun), Alfred Mendelssohn, Myriam Marbé, Hans Peter Tűrk, Anatol Vieru (a realizat prima interpretare a „Elegiei” pentru saxofon si orga), Carmen Petra-Basacopol, Serban Nichifor, Ede Terenyi, Dan Dediu.

Dintre realizarile sale ca organist este semnificativa contributia sa la realizarea CD-ului „Oremus”, CD ce contine lucrari valoroase de muzica sacra in interpretarea Corului Radio dirijat de maestrul Dan Mihai Goia.

De-a lungul timpului Simona Sandulescu a realizat numeroase inregistrari in cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune.

Simona Sandulescu este totodata organist la Biserica Franceza „Sacré Coeur” din Bucuresti.

 

Data actualizarii: 13/07/2015