Actual sediu al Filarmonicii din Sibiu, Sala Thalia este unul dintre cele mai frumoase edificii din orasul de pe malul Cibinului si un veritabil reper al vietii culturale transilvanene din ultimele mai bine de doua secole.
Construita in 1787 de 1787 de Martin Hochmeister initiatorul primei librarii de la noi din tara, Sala Thalia a fost destinata initial reprezentatiilor spectacolelor de teatru, aici avand loc prima montare a unei piese in limba romana din Transilvania, la care, in calitate de sufleor, a participat si poetul Mihai Eminescu. Eleganta si sobra, Salia Thalia a inceput sa gazduiasca treptat si evenimente muzicale in cadrul carora au putut fi aplaudati unii dintre cei mari mari muzicieni romani in frunte cu George Enescu, edificul devenind astfel un lacas de propagare a culturii in zona sudului Transilvaniei si nu numai.
Mistuita de doua puternice incendii, in 1826 si 1949, Sala Thalia, refacuta dupa 1990, are astazi o capacitate de aproximativ 480 de locuri din care 50 chiar pe scena si ofera conditii bune de vizionare a concertelor si spectacolelor precum si o acustica imbunatita dupa 2013 tocmai pentru a facilitata o cat mai buna calitate a evenimentelor gazduite.